Zuziiik píše:Si mimo ak si myslíš, že audit nemá nijaký význam...chápem, že a rozčuluje vysvetlova a zapisova čo robíš...hlavne ak napríklad pol pracovnej doby sedíš za internetom (myslím to len ilustračne, možno to nie je tvoj prípad). Ja musím vykazova každú minutu svojej práce už len preto, aby som dostala plat a nemusí na to by žiaden audit v našej firme.
Samozřejmě jsem mimo
Jen dodám, že Internet v práci nemáme. Mám jej v mobilu, dělá to pár MB za měsíc , ale už ani nevím, kdy jsem to v práci zapnul naposled. Na vykazování práce máme už roky zavedená elektronická hlášení, která samozřejmě jako Ty musíme vypisovat a evidovat svou činnost. Přijde mi ale ujetý, že si auditor myslí, že člověk dělá jeden úkon za druhým jako robot, bez toho aniž by pozdravil kolegu, nebo si zašel na záchod. Na rozdíl od Tebe jsem nekuřák , takže jak bys vykázala během 12ti hodin 10 cigaret po 5-ti minutách ??? Na auditu mi právě přijde ujetý to, že nepočítá s běžnými lidskými potřebami. Když např. návštěvu WC zahrneš do nějakého úkonu a auditor si to pak bude chtít prakticky ověřit, tak tu činnost provedeš podruhé rychleji než předtím a vlastně jsi podala mylnou informaci jsi v průseru. Mám zdroj, který sedí na místě kde se audit u nás ve firmě připravuje. Je to samý kafíčko a zákusek, pracovní doba od devíti do tří , to je fuška jako prase.
Zuziiik píše:Aký vysokoškolák by išiel robi na pozíciu roboša? Takého nepoznám. Lidi jedou s malou rezervou? Akú by si chcel? Keď si v práci, máš maka. U nás vo firme nie sú žiadne rezervy a každý ide na 120%. Situácia si to proste vyžaduje. Ludí je málo, nie sú prachy. Zobral si na seba vinu niekoho iného? To je akože tvoje plus? Pokrytecké trošku. A aj na auditora dojde? V auditorských firmách je taký systém, že tam sa fláka môžeš asi len ažko, to je ten rozdiel od pohodlného miesta nejakého robotníka na ktorého každý kašle pokial neurobí nejaký prúser...
- znám dva co u nás pracují jako dělníci. Jeden v dost těžkých podmínkách. Pak jej ještě jeden třetí kterého znám soukromě. Dvěma je do 25ti let a jednomu 50.
- Situace vždycky nevyžaduje jet na 120% , vyžaduje to mamon, nebo to že někdo na nižší řídicí funkci se chce zalíbit a leze šéfovy do prdele.
- Pokrytec, když někomu zachráníš prdel a víš že by v tom byl nevině, pokud by šel dolů a tobě to nic neudělá. Za Tebe bych ruku do ohně už nedal.
Zuziiik píše:A ešte by som dodala na záver a potom už s touto témou končím: Neobviňuj auditora, ale toho čo si ho objednal, to ten a chce vyhodi a zníži si náklady...ak tvoja práca má význam a robíš ju poriadne, nemáš sa predsa čoho bá...
Strach z auditora přímo nemám, protože se nebojím práce. Jediný co nemám rád jsou změny a taky platové podmínky tu nejsou tak valné. Jinak za almužnu Tě vezmou všude , to je jasný.