Porucha řazení - sem tam neřadí tři proužky

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Odpovědět
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Na chodove mi tenkrat tu kabelaz opravili. Takze bych jim veril, ze umi zjistit, cim to je. Pokud je neco usmahnutyho v ECU, stalo za to ji otevrit a vizualne zkontrolovat, v kterem obvodu je dira (je to videt, ze je ruzne nafouklej, nebo ma na sobe skvarek). A ten bych Ti vymenil (podle ECU co tady mam (z cdi smarta), jsou tam na power vystupech standardni obvody, co se daji koupit, benzin na tom bude podobne, tam je elektronika jeste jednodussi.

Je to lepsi, nez hned 23t. Ale nemusi to vest k cili, proste pokus. Dej vedet, jestli se s nima takhle domluvis.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

řídící jednotkou to není, ale bude to taky drahý. Spojka. Má prý nějak vyosený ložisko a ikyž teď zase řadí, jak má, tak mě čeká výměna za asi 18 litrů *zoufalec* Zjišovali to u Martínka, pěkně vlezli pod auto. Může se to ale kdykoliv vys... úplně. :idea:
Smart Fortwo 450 ScotchGreen+TwisterYellow+Alu Spikeline/Sportline+stainless grill+double-pipe+knight rider
http://sultana.rajce.idnes.cz/Sultana_PROMO/
Smart Fortwo 450 Midnight Blue/Raspberry Fizz+Starline
VW Golf R-line, 2.8 V6, Wolfsburg Edition
VW Touran, 1.6TDi, B&W AtrDeco Graffiti
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

18 je moc. Zavolej Grega, ten mi spojku sehnal a nandal mi ji Vodicka v Podebradech. Od ty doby jezdim. A stala me spojkova sada nejak okolo 10-13t....
jduokoloplzne

Re: Porucha řazení - sem tam neřadí tři proužky

Příspěvek od jduokoloplzne »

Zdar lidi v mercedesu a podob. servisech jsou šmejdi!!! Mě se to taky u smarta vys..lo a oprava mi vyšla jen na 5tisíc :) takže hledejte šikovne české ručičky..

Lidi nevěřte všemu co se týče cen a hledejte šikovné české ruce..
Mě se to u smarta taky vys..lo a byl sem hotovej a odhodlanej, že ho pošlu ze skály.. ale přes pár lidí sem našel servis na plzeňsku, kde se toho nebojí a dokážou hodně.. mně to opravily za cca 5 táců a to hrozilo spojka atd.. kolem 20tisíc no šílený tak jenom pro info to oprava spojky nevyřeší !!! Je tam kus železa ve kterým se opotřebením udělá ďolík-díra Sad a řazení je KO tak se toho nebojte a najděte si autoservis ve Zbůchu Plzeň a překecejte je tam, protože se jim do toho moc nechce a hurá nové a nové km Gab
Pajik
Smart ACE

Re: Porucha řazení - sem tam neřadí tři proužky

Příspěvek od Pajik »

Jako sorry, ale tohle je zase vykrik do tmy.

Mel jsi kliku, ze Ti uhnilo "jen" rameno spojky a to jsi nechal vymenit. Otazka je, kolik mas najeto a jestli nemelo smysl udelat rovnou celou spojku. Takze pokud mas stesti, najezdis na svou starou spojku jeste nekolik desitek km a tedy rekneme "vydelal jsi". Pokud je ale spojka na konci, tak to budes se stejnym prosikem tahnout do servisu, aby to znova rozebrali a spojku vymenili. A pak "prodelas".

Takze napsat obecne, ze v MB jsou smejdi a kdyz budeme hledat, tak oprava razeni je za 5t je hloupost. Zalezi na tom, co se pokazilo. Kolik stoji nahradni dily a prace. A cena dilu a prace se da optimalizovat. Obvykle to souvisi s casem, cim levnejsi, tim dele cekas. To souvisi s tim, jak urgentne auto potrebujes.
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

No, já mám sultánku 8 let a má najeto 156000, čož je dost. Nakonec jsem to měl v Motole, Petr dělal s Petrem Chrobákem, tak mám novýho servismana a tak jsme nedřív zkusili nakalibrovat spojku a pak tedy výměna. Mnohem levněji, než u Martínků :idea:
Smart Fortwo 450 ScotchGreen+TwisterYellow+Alu Spikeline/Sportline+stainless grill+double-pipe+knight rider
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

V Motole kde ?
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

Chceš adresu? V borovičkách 11 :!: :?: :arrow:
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Jsem hlavne myslel, jestli je to dobry kontakt, abys to dal do kontaktu..... diky. :lol:
Martin

Příspěvek od Martin »

sultana píše:No, já mám sultánku 8 let a má najeto 156000, čož je dost. Nakonec jsem to měl v Motole, Petr dělal s Petrem Chrobákem, tak mám novýho servismana a tak jsme nedřív zkusili nakalibrovat spojku a pak tedy výměna. Mnohem levněji, než u Martínků :idea:
Co to znamená levnější než u Martínku, prosím uvest ceny a jaký byl použit materiál a co bylo provedeno . Jinak je to obyčejné pomlouvání. To zrovna není čisté jednání.
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

U Martínků díly 12500,- spojka SACHS + 5500 bez DPH práce + 1600,- silentblok.
Nicméně možná sleva na díly 10% a velmi vztřícné jednání. Neříkám, že jsou špatní. Jen po Vánocích jsem neměl prostě tolik peněz a tak jsem hledal, jestli mě to nevyjde jinde levněji. Tady jsem měl dát kolem dvacítky...

Přes kamaráda jsem se dostal jinam. Jinak mě to stálo sakuprásk 14t., pravda u garážisty, ale zase u kolegy mýho bývalýho servismana, který mi dříve již dělal motor. Jinak spojka VALEO.

U Martínků jsem nechal vyměnit oba filtry a olej a s cenou i výsledkem jsem jsem byl spokojený. Nechtěl jsem se tím nikoho dotknout :idea:

DOPORUČUJI OBA, TEDY I VÁS PANE MARTÍNKU :!:
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

už jezdim uz nemamm ///

byla to nakonec ridici jednotka vymena za novou

po dlouhe dobe alespon nejaka zmena proti kabelazich spojkach a acutorech
For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Za kolik ?
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

u noveho auta a odejit ridici jednotka?
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

Jo je to divne ale stalo se mam najeto ted tak 43 000km

Jinak samotna jednotka cca 23 000 kč

Ale jsem rad že jezdim
Naposledy upravil(a) Dawe dne čtv 14 srp 2014, 17:29, celkem upraveno 1 x.
For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
Odpovědět