koup? smartu

Náhradní díly, servisy, kontakty ...
Odpovědět
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

OKi zkus?m sweb.cz :wink: na seznamu m?m beztak registraci tak pro? to nevyu??t d?ky za info
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

jde to.... :wink:
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

T? br?o to je bomb? :lol:
Obrázek Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Je?t? jednu v?c bych cht?l pros?m v?d?t. Jak velkou m?? na swebu schr?nku? M?? to na ten 1MB nebo jsi si to nechal zv?t?it. A pak je?t? n?co, kdy? sma?e? z swebu fotku, tak tady na Smart foru asi zmiz? taky co?
Obrázek Obrázek
Tomas-x

Příspěvek od Tomas-x »

Taky pou??v?m sweb, hlavn? proto, ?e m?m na seznamu email schr?nku a pak m?? automaticky stejn?m jm?nem i heslem p??stup na sweb. Jo je?t? bych se r?d zeptal, m?te n?kdo zku?enosti se smartem fortwo cdi? Jak to jede, jestli je to lep?? ne? benzinov?. N?kde jsem ?etl, ?e s naf??kem si l?p rozum? p?evodovka.
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

No, lep??, ot?zka je co t?m mysl??, pokud spot?ebu, tak ano, ale je l?n?j?? ne? benz?n.

DYK77: Jinak ta velikost schr?nky se d? zv?t?it, mysl?m ?e tam je n?kde n?vod jak a pokud tu fotku sm?zn??, tak je opravdu minulost? a na t?ch str?nk?ch kam ji ulo???.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

jj ch?pu , ale zv?t?en? schr?nky je za poplatek a je to jen na rok. Roz???en? je v?ak celkem za babku, kdy? to budu pot?ebovat tak to zkus?m, zat?m to nen? t?eba. D?ky
Obrázek Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tomas-x píše:Taky pou??v?m sweb, hlavn? proto, ?e m?m na seznamu email schr?nku a pak m?? automaticky stejn?m jm?nem i heslem p??stup na sweb. Jo je?t? bych se r?d zeptal, m?te n?kdo zku?enosti se smartem fortwo cdi? Jak to jede, jestli je to lep?? ne? benzinov?. N?kde jsem ?etl, ?e s naf??kem si l?p rozum? p?evodovka.
J? m?m teda benz?n, ale ne?ekl bych, ?e si p?evodovka s motorem nerozum?. Jedin? co jsem zaznamenal je, ?e po natankov?n? pln? n?dr?e V-Power Racing (100 oktan?) jsem zpozoroval drobn? cuknut? p?i p?e?azov?n?, co? p?i??t?m tomu, ?e s tak nadupan?m benz?nem pomaleji klesaj? ot??ky motoru b?hem ?azen?, co? zp?sob? to m?rn? cuknut?. Te? jezd?m na V-Power 95 a je to v klidu.
Jinak mnohokr?t kritizovan? pomal? ?azen? nen? ve skute?nosti a? tak hrozn?. Jak ??kal JirkaP, kdy? bude? ?lapat na spojku, tak to ud?l?? cca ve sten? dob?. Ono kdy? ?lov?k jen sed?, cvakne joystickem a ?ek? na odezvu, tak mu to p?ijde trochu s prodlevou, ale jinak to jde. Mus?m v?ak p?ipustit, ?e se to t?k? norm?ln? j?zdy, na z?vodech sprint? bych ur?it? n?jak? desetiny ztratil.
Obrázek Obrázek
Tomas-x

Příspěvek od Tomas-x »

Jirka P: P?esn? tak jsem to myslel. Jak je to s dynamikou atd.

DYK77: D?ky za zku?enosti. V?m, ?e to nejde srovn?vat, ale jedin? zku?enosti s automatem m?m z pr?ce, m?me slu?ebn? Subaru Impreza v automatu a tam to pr?v? ?ad? n?dhern? a s minim?ln? prodlevou. Tak?e svezen? se Smart?kem trochu ochladilo m? nad?en?. Ale jinak super auto, mysl?m, ?e na to ?azen? by se dalo zvyknout. Nejsem ??dn? z?vodn?k, preferuji sp?? klidn? styl j?zdy.
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

V??e oktanov?ho ??sla by na ?azen? nem?la m?t vliv, ona ??d?c? jednotka rozpozn? co jsi nalil do n?dr?e a postupn? upravuje chov?n? motoru,j? jezd?m taky jen na stovku a bez probl?mu, i kdy? ob?as mi to takhle cvakne mezi jedni?kou a dvojkou, nebo kdy? d?m p?i rozjezdu plyn na podlahu, tak Smart posko?? jak nakopl? koza.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Jirka P píše:V??e oktanov?ho ??sla by na ?azen? nem?la m?t vliv, ona ??d?c? jednotka rozpozn? co jsi nalil do n?dr?e a postupn? upravuje chov?n? motoru,j? jezd?m taky jen na stovku a bez probl?mu, i kdy? ob?as mi to takhle cvakne mezi jedni?kou a dvojkou, nebo kdy? d?m p?i rozjezdu plyn na podlahu, tak Smart posko?? jak nakopl? koza.
?e by m?la ?J upravit chov?n? motoru je mi jasn?, ale prost? se mi zd?, ?e kdy? naleju 100okt do n?dr?e, tak to p?i p?e?azen? tro?ku cukne. Proto si mysl?m, ?e se v??m si ?J poradit nemus?. Kdybych nalil do n?dr?e 91okt. , tak by nejsp?? do?lo tak? k n?jak?mu nep?edv?dateln?mu probl?mu nap?. v podob? men??ho cuknut?. 91 je prost? na ten motor moc m?lo a 100 by mohlo b?t hodn?, je to n?jak?ch +- 5 oktan? od standardn? 95ky a co kdy? je ?J naprogramovan? nap?. na 95 +- 3 oktany. Nejsem si jist?, jestli by pro efektivn?j?? vyu?it? 100okt. paliva , nebylo lep?? nechat p?eprogramovat ?J. ?J se nech?v? pr? pro v?t?? efekt p?eprogramovat i s v?m?nou s?riov?ho v?fuku za sportovn?, nebo takov? blbosti jako je v?m?na vzduchov?ho filtru t?? za filtr sportovn?. Jednou jsem i ?etl, ?e 100okt. benz?n nen? v b??n?m motoru moc efektivn? a opravdov? rozd?l se pozn? sp??e u nadupan?ho sportovn?ho motoru. Faktem je, ?e 100 okt. benz?n V-POWER RACING d?v? o proti 95okt. benz?nu zakoupen?ho u TESCO, o pozn?n? lep?? pru?nost, ale v porovn?n? s V-POWER 95 to zas a? takovej rozd?l nen?, tak?e jsem si polo?il ot?zku, jestli m? cenu kupovat RACING a tak jsem z?stal "jen" u V-POWER 95.
Jinak to nakopnut? p?i prudk?m se?l?pnut? plynu na jedni?ku, mi d?l? taky, ale jen pokud ?pln? nezastav?m, chce to nejprve m?rn? p?idat a a? sepne spojka, tak se d? akcelerovat naplno. Z klidu se to rozj??d? plynule.
Co bych r?d ov?em je?t? porovnal je to, ?e p?i nastartov?n? za studena, vyfoukne motr z v?fuku trochu saz?, pozn?m to v gar??i na podlaze, z?st?v? tam v m?st? v?fuku, ?ern? okou?en? fl??ek o pr?m?ru cca 4cm. V DCH mi ?ekli ?e to je norm?ln?, ?e se jen po startu uvoln? saze ze st?n v?fuku. Fakt je ten, ?e za tepla nic nekou?? a po saz?ch ani stopy.
Obrázek Obrázek
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Ta ??d?c? jednotka opravdu rozpozn?, kolika oktanov? benz?n jsi natankoval, pokud jsi jezdil na 95ku, tak to trv? zhruba jedno projet? n?dr?e ne? se p?izp?sob?, proto se nevyplat? benz?n st??dat. Koneckonc? u Fortwo v?robce doporu?uje 95 a vy???, u Roadstera min 98!Na ten kou? za studena, to je norm?ln?, na to trp?la u? prvn? verze Fortwo. Nezapom?nej ?e tam m?? turbo, to je chlazen? spole?n?m olejem z vany motoru a vzhledem k faktu, ?e ka?d? kov zah??v?n?m a ochlazov?n?m pracuje, tak se od n?j dost?v? nepatrn? mno?stv? oleje a pak vznik? onen kou?. J? se t?m nevzru?uju pokud nehul? po celou dobu chodu.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

OK tak j? Ti v???m. 100okt. benz?n jsem natankoval jen jednou a kdy? to cukalo, tak jsem od toho upustil. V?m, ?e se ?J st?le u??, ale nenapadlo m? tankovat 100 okt. v?cekr?t za sebou s t?m, ?e se probl?m vy?e??. Jinak V DCH mi ?ekli, ?e na je?d?n? mi 95okt. sta??. Kdy? tak kouk?m do prospektu k Roadsteru, tak m?? asi pravdu v tom, ?e do Roadstera by m?l b?t benz?n s vy???m okt. ??slem, jen?e nen? Roadster jako Roadster. U verze co m?m j? tj. 45KW je tu jako druh paliva uveden "Bezolovnat? Super" a u verze se 60KW tu p??ou "Bezolovnat? Super plus". Kdyby rovnou napsali kolik je to oktan?, tak je to jasn?, takhle nev?m, jestli je super 95 nebo 98 a super + 98 nebo 100.
Dal?? prospekt k Smart City ud?v? druh paliva pro Coup? - Natural 95 / nafta, Cabrio - Super bleifrei / nafta, Brabus - Natural 98 , tak?e je v tom celkem dobrej brajgl. Dva prospekty od stejn? zna?ky a nem??ou se domluvit na jednom n?zvu paliva.
Jinak teda nejsem automechanik, ale o auta se tro?ku zaj?m?m, tak?e v?m, ?e ve Smartu ma?e turbo olej, kter? je spole?n? i pro maz?n? motoru. Motor s turbem m?m ale poprv?, tak?e n?kter? v?ci jsou pro m? novinkou, tak jsem si cht?l jen porovnat, jestli i jin? Smart zanech?v? za studena trochu saz?. Ono m? to zas tak neznepokojuje, proto?e to kou?? od sam?ho za??tku za studena po??d stejn? a nijak se to nezhor?uje, tak?e jsem si ??kal, ?e to bude asi v norm?.
Kdy? u? jsme tak n?jak p?e?li k tomu turbu, je zaj?mav?, ?e nikde v ??dn? p??ru?ce ?i prospektu nen? ani slovo o tom jak s motorem, kter? m? turbo, zach?zet. A? na internetu jsem se z r?zn?ch chytr?ch ?l?nk? dozv?d?l, jak hodn? turbu vad? vysok? ot??ky za studena, nebo naopak rychl? zastaven? motoru bez p?edchoz?ho vychlazen? turba. N?zory na doby chladnut? turba se sice li??, ale je dobr? v?d?t, ?e chladit se m? alespo? trochu a ne v?bec. N?kter? ?l?nek ud?val a? 5minut b?hu motoru na pr?zdno ne? lze motor vypnout. Mysl?m, ?e na velikosti z?le??, tak?e mal? turbo u Smartu se bude vychl?dat ur?it? rychleji ne? turb?na velk?ho n?kla??ku, kter? t?hnul des?tky tun n?kladu n?kde v kopci.
Obrázek Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Re: koup? smartu

Příspěvek od DYK77 »

Tomas-x píše:Zdrav?m v?echny smar??ky. P?em??l?m nad koup? auta pro je?d?n? v m?st? do pr?ce. V jednom autobazaru jsem objevil smarta, nechal jsem se sv?zt a asi to byla l?ska na prvn? pohled. Je to ??asn? auto. R?d bych se zeptal na co si d?t pozor p?i koupi ojet?ho smarta? Jedin? co mi trochu vadilo, byla velk? prodleva p?i ?azen?, ned? se s t?m n?co ud?lat? Na n?meck? ebay nab?zeli zlep?en? jenom z?sahem do ??d?c? jednotky na po?k?n?.
Tady je odkaz, kde se v podstat? vysv?tluje pro? a jak je p?evodovka pomal? a nab?z? se zde alternativn? ?e?en?

http://www.evilution.co.uk/getrag.htm
Obrázek Obrázek
Odpovědět