Kabrio - stahovací střecha
- Winterwolf
- Site Admin
Re: Kabrio - stahovací střecha
Kluci kabrioleťáci to Vám vážně nikomu nepřeskakují motorky u střechy a nebo ji neotvíráte
Já to za dobu co Smarta mám musím řešit už po 3.... a proto by mě dost zajímalo jestli jste již někdo to zpropadené kolečko rozdělal popřípadě upravil tak aby se nemusela kupovat celá sada za 3500,- 
Lukáš
Popravde nie, pravidelne čistím a mažem celý mechanizmus a stalo sa mi to raz a z vlastnej blbosti, kedy som stál z kopca a chcel strachu nechať padnúť dozadu - niečo jej asi kládlo odpor a odsynchronizovala sa
Neriešil tu už niekto tuším, že si dal to koliesko vyrobiť niekam, kde štandardne riešia kolieska do servomotorčekov?
Neriešil tu už niekto tuším, že si dal to koliesko vyrobiť niekam, kde štandardne riešia kolieska do servomotorčekov?
Smart F2 Cabrio Sunray edition - "Van Cleef" - bordový projektil
Smart Roadster - "RoRo" - parkoviskový otĺkánek, ktorého nikto nevidí pri cúvaní...
Mercedes W115 240D 69' - lebo objem (kufra) ničím nenahradíš
Smart Roadster - "RoRo" - parkoviskový otĺkánek, ktorého nikto nevidí pri cúvaní...
- Winterwolf
- Site Admin
Jak čistíš a kde a co mažeš
Pokud je to jen o tom tak se rád přiučím 
Lukáš
Čistím oba "kanáliky" ktorými ide lanovod po celej ich dĺžke kam sa až dá (so strechou dole), plus vyberám motorčeky a vždy vyčistím tie opadané "chlpy" z lanovodu. Mám za to, že tie štetiny + mazivo + nazbieraný prach (minimálne keď je strecha dole je to ideálny lapač) tvoria pomerne kvalitnú brúsnu pastu, čo dopomáha opotrebeniu. Kabrio mám teraz tretí rok, pričom posledné dva som s ním jazdil denne do práce a vždy keď to počasie dovolilo, som mal strechu po ceste tam aj späť dole, takže používaná bola proaktívne (minimálne 4 operácie za deň).
Čistenie a mazanie som robil na jar pri čistení strechy a potom ešte raz po lete. Minulé leto som ju po incidente zmrda so žiletkou používal o niečo menej (ranné cesty bez strechy som si odpustil), ale lanovody aj kolieska sú stále tie isté.
Momentálne som rád, že je zavretá - ako som spomínal, stál som dole kopcom, dával strechu dole, počul zozadu prasknutie a zámky už sa nechceli samé zachytiť ani dole ani hore. Pri nasadení som videl, že jedna strana je o zlomok "rýchlejšia".
Ale ako som spomínal, niekto niekde písal, že to teoreticky vedia vyrobiť na zakázku a stále to vyjde lacnejšie ako kompletná sada.
Čistenie a mazanie som robil na jar pri čistení strechy a potom ešte raz po lete. Minulé leto som ju po incidente zmrda so žiletkou používal o niečo menej (ranné cesty bez strechy som si odpustil), ale lanovody aj kolieska sú stále tie isté.
Momentálne som rád, že je zavretá - ako som spomínal, stál som dole kopcom, dával strechu dole, počul zozadu prasknutie a zámky už sa nechceli samé zachytiť ani dole ani hore. Pri nasadení som videl, že jedna strana je o zlomok "rýchlejšia".
Ale ako som spomínal, niekto niekde písal, že to teoreticky vedia vyrobiť na zakázku a stále to vyjde lacnejšie ako kompletná sada.
Smart F2 Cabrio Sunray edition - "Van Cleef" - bordový projektil
-
PavelFrenk
Je tu někdo z Prahy co má zkušenost s opravou strechy ve smyslu: vysunout ji ven bez sloupků a vymenit vsechny vodici dílky.
Dekuju moc
Dekuju moc
Naposledy upravil(a) PavelFrenk dne sob 02 bře 2019, 00:20, celkem upraveno 2 x.
Roadster coupe B. 
- Winterwolf
- Site Admin
Na F2 jsem to už několikrát dělal tak můžu pomoct. Ale pokud to mas na roadster z popisku tak to neumím 
Lukáš