Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Není tam moc vidět. Zadní chladič připojený hadicema na nádobku chladicí kapaliny je z pohledu zepředu jako druhý a první pod mřížkou se mi jeví o poznání větší. Jak bude chvilka, tak to prozkoumám.
Tak záhada vysvětlena. Je to pouze rám na chladič klimačky. Dneska jsem si posvítil a je to jasný.Tak se omlouvám
Naposledy upravil(a) Jara dne čtv 17 pro 2009, 18:41, celkem upraveno 1 x.
ten ventilek by mel byt bud teda nekde z horni strany toho chladice - dobre pristupny. nebo u stareho modelu je to pod mrizkou masky za mlhovkou. novy ma mlhovky jinde, takze jen za tou mrizkou mozna. jestli se rozhodnes ji oddelavat, tak pozor na zobacky coji drzi, rady se ulamuji. pokud je to teda stejny system jako u stareho.
SMART MC01 0,8 CDI Pure 2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km) http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279SCHVÁLENO !!!
a zase mierne prispejem,aj ked je tato tema pribuzna s tou,ktora uz je v suvislosti s topenim..
ako som uz v tej teme spomenul,vydrz a kultivovany chod motora musi mat urcite parametre.takze pracovna teplota 60 stupnov je zalostne malo,nakolko motor je podchladeny..preto nekuri,preto dymi,preto sa zahadzuju sviecky,preto dobre nespaluje,preto trasie niekomu..atd atd...je mnoho nasledkov toho,ze nepracuje v spravnych teplotach...motor ma mat cca 80 stupnov a vtedy pracuje tak,ako ma..a nie su ziadne nasledky...alebo ich je menej..jasne,zalezi od oleja,aky pouzivame,od sposobu jazdy,od toho,ci jazdis krate,ci dlhe trasy..lebo pri kratkych sa samozrejme nezahreje..
cim je motor vacsi,tym skor sa zahreje...a samozrejme,cim ma mensi okruh topeni,teda cirkulujucej kvapaliny.
kedze smart ma maly motor, a velky okruh,predsa to trosicku dlhsie trva..ale nic to nemeni na tom,ze teplotu musi mat standardnu,taku,ako ma kazdy jeden motor..
takze rada pre vsetkych,ktorym auto nekuri,trasie atd..
VYMEN TERMOSTAT!!!
usetrite si mnoho casu,starosti a penazi,ked dostanete auto do pracovnej teploty..a bude omnoho menej prispevkov v suvislosti so "smarti nemoci"...a aj inych...
chyba je totiz v tom,ze ani v mercedese nevedia mnohi mechanici,ze takymto jednoduchym sposobom sa da vela vyriesit. tam je to proste o opravach..ale ked si precitate nieco malo o motoroch,pochopite,preco je teplota motora tak dolezity parameter.
vymena termostatu je opisana v inej teme,v pripade otazok v suvislosti s vymenou,sa ma kludne spytajte..
to: AXO nie je mozne,aby smart nekuril,aj keby som ho mal ako velmi rad...
Scorpi4: Nebol si náhodou medzi sviatkami v Trenčíne? Smartíka, krémovo bieleho zo strieborným rámom ešte na anglických značkách, som videl parkova v Trenčíne pred pneuservisom.
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Autíčko je to pekné, vyzerá aj v dobrom stave. S prihlásením by si nemal ma problém, ved má riadenie na správnej strane, teda aspom sa my to z toho krátkeho poh¾adu zdalo. Než som vyložil manželku a nákup už si bol preč. Tak určite nabudúce. Kontakt máš v PM
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
aj ja mam auto z anglicka takze by to nemal byt problem!! mne je jasne ze to neni v poriadku sam studujem spalovacie motory cize nieco viem aj ja...ja som narazal len na to ze proste to auto treba mat rad lebo sa stale nieco vyskytne co treba opravovat!
a tiez si zistil,ze mas opacne svetla,ako aj ja?a na to,ze robim s autami,tak som na to dosiel az potme a v hmle...
az sa hanbim sam pred sebou..
takze budem zhanat svetla..europske...musim kuk inzerciu..ale pisal som Ti to v suvislosti s tou teplotou,o ktorej si pisal,ze nekuri..skus to,co som opisal..ked studujes motory,tak vies,co pisem...
Aha, furt nevim presne. Páč u Smarta mi to svítí nejak dopredu, ze jsem to to nemel potrebu zkoumat a u Š120 mi to svítilo i za roh. Takže ja vlastně nevím, jak to ma být spravně.
stoupni si proti bile zdi a obe svetla ti musi svitit leva pulka vodorovne a prava pulka v uhlu tusim 45 stupnu dovrchu - to kvuli znackam, aby byly videt. proto kdyz jedes levotocivou zatacku, tak mas vzdy pocit, ze te auto oslnuje dalkovyma. anglicani jezdi po druhe strane silnice, takze to maji opacne.
SMART MC01 0,8 CDI Pure 2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km) http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279SCHVÁLENO !!!
a - podélná osa vozu
b - rovina na které stojí vůz
c - vodorovná osa světlometů
d - rozhraní světla a stínu tlumených světlometů
A - rozteč svislých os světlometů
B - vzdálenost vodorovné osy světlometů od roviny, na které stojí automobil
C - střed světlometu
D - bod, ve kterém se lomí rozhraní světla a stínu při světle tlumených světlometů pod úhlem 15 stupňů
Tybrdo to je nejaky slozity, si musim koupit uhlomer a zmerit si to. Pac ja mam jen pravitko a to mi na mereni v puberte zatim vzdycky stacilo Ale diky.