Čepy přední nápravy

Brzdy, ložiska, zavěšení kol, odpružení, ...
Odpovědět
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

J? m?m zku?enost, ?e m? v?dycky odejde jako prvn? ta prav? strana ( krajnice silnic jsou pod psa ), ale nem? cenu to d?lat na etapy, proto?e jak nech?? ud?lat jen tu pravou stranu, je to ot?zka p?l roku a jede? znova do servisu s levou.
No m? kdyby se n?co tro?ku po?modrchalo na co nesta??m, tak asi taky ma?u do DCH. P???t? rok jim to tam sv???m na v?menu n?pln? a celkovou kontrolu, vyr???m na STK. Nev?? jestli tam tak? d?laj? rovnou STK ?
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
carda

Příspěvek od carda »

no ja do servisu nejezdim sou to vydridusi a sem vyuceny automechanik tak vim jak to v servisech chodi.vsechno si opravuju sam doma v garazi.budu uz menit olejicek podruhe v motoru a prvni co udelam predelam vanu na vyposteci sroub.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Souhlas?m, ?e jsou to vyd?idu?i, ale n?jak si netroufnu vym?nit si zrovna u Smarta chlad?c? kapalinu a se sv??kama jsem na tom stejn?. Pot?eboval bych vid?t jak to n?kdo d?l? a pak bych se u? neb?l. V?ara jsem si na druh?m aut? m?nil olej + filtr + palivov? filtr a to byl koncert. Kdy? u? bylo sundan? to, tak jsem se je?t? pod?va a vy?i?istil tohle, a tak jsem nad t?m str?vil 5 hodin a jsem spokojenej jak to m?m p?kn? ud?lan?. Se te? chyst?m m?nit je?t? brzdovku a chl. kapalinu. Za dv? stovky by mi to ud?lal kde kdo, ale beru to jako seznamov?n? se s t?m autem a kdy? m?m ?as tak m? to i bav? hrabat se v tom. N?kdy m? mrz?, ?e jsem ne?el na automechanika.
Jo o tom ?roubu na vanu jsem dnes mluvil s kamar?dem. M? soustruh tak mi to ud?l?, jen mus?m tu vanu sundat a don?st mu to.
Jak se v gar??i dost?v?? pod auto ?
Obrázek Obrázek
carda

Příspěvek od carda »

No vetsinou na heveru ho zvedam ale jak delam neco vetsiho tak si ho zvednu destou v praci
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Destou :lol: u? jsem o tom taky sly?el.
J? taky pou??v?m hever. M?m dva stejn?, tak je vyu??v?m oba, abych zvednul celou bo?n? stranu, nebo zadek pop?. p?edek. P?em??lel jsem o n?jak?ch tr?mc?ch, tak 50cm na d?lku, 25cm ???ky a min. 10cm na v??ku. M?ly by b?t ze?ikmen?, aby se na n? dalo najet. Norm?ln? se pod auto vejdu, ale t?ch 10-15cm na v?c by bodlo. Na vynd?n? motoru to nen?, ale na kuka?ku nebo n?co men??ho ze spoda po?olichat to sta?
Obrázek Obrázek
carda

Příspěvek od carda »

tady u nas jeden manik na burze prodava nejake najezdy a je tam i hever nevim vypada to dobre atd.mel to zvedle az pul metru ale zas tak to nepotrebuju chtel za to nejak 4000 kc
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Za 4 klacky, to abych se t?m za?al ?ivit. Ne tak n?ro?nej nejsem, ale hodilo by se.
Obrázek Obrázek
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

DYK77 píše:J? m?m zku?enost, ?e m? v?dycky odejde jako prvn? ta prav? strana ( krajnice silnic jsou pod psa ), ale nem? cenu to d?lat na etapy, proto?e jak nech?? ud?lat jen tu pravou stranu, je to ot?zka p?l roku a jede? znova do servisu s levou.
No m? kdyby se n?co tro?ku po?modrchalo na co nesta??m, tak asi taky ma?u do DCH. P???t? rok jim to tam sv???m na v?menu n?pln? a celkovou kontrolu, vyr???m na STK. Nev?? jestli tam tak? d?laj? rovnou STK ?
tak to nevim n?m?l jsem zat?m nikdy auto d?le ne? t?i roky. ale naproti jak jsme m?li sraz na smartpar?du je stk
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
carda

Příspěvek od carda »

Ahoj tak sem uz neska vymenil spodni cepy tak mam konecne klid nic uz mi neklepe. :)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tak?e ?el dol? n?boj i slo?iskem ?
Ka?dop?dn? doporu?uju nechat ud?lat po v?m?n? ?ep? kontrolu geometrie
Obrázek Obrázek
carda

Příspěvek od carda »

jojo komplet sem to rozebral nabojku a pak sly pekne srouby povolit ale nemohl sem ani za boha dostat sroub s ramene drzeloto na tom konusu jako privarene.no geometrii budu delat zitra.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

No a jak jsi ten ?rou tedy dostal z ramene ven ? N?kdy se to nah?ejv? autogenem.
Obrázek Obrázek
carda

Příspěvek od carda »

no slo to tezko pouzil sem paku mezi rameno a klepal po cele ramena a pak to povolilo
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tak jsem T? vyzpov?dal :D d?ky
Obrázek Obrázek
carda

Příspěvek od carda »

jo neni zac.bude nekdy nejaky sraz smartiku?
Odpovědět