Ztráta výkonu
no tak sorry že jsem zkazil radost - určitě to bude v pohodě a žádnou vadu řešit nebudeš muset... jinak nevím ale myslím že na repasy můžou dát vyjímku... máme rodinnou firmu na prodej repas dílů na auta a je tam záruka jen 6měsíců, takže určitě to nějak omezit jde (taky třeba když koupíš mobil tak na baterku je záruka jen 6měsíců atd...) na kaýdý pravidlo existuje tisíc vyjímek a fíglů jak to obejít
- mat00
Ahojte, no mam tiez podobny problem, uz dvakrat sa mi stalo, ze nas Smartik, 0.8 Cdi stratil vykon, teda konkretne, aj na plny plyn, sa ledva vystveral nad 3000 ot/min.
Je to rok 2005 , 38000 km, a v porovnani so starym ktoreho mame, ten je 2001 a tiez Cdi, je citit dost velku stratu vykonu. Je mozne, ze by hrubka pneumatik urobila velky rozdiel? na novom su 175ky vpredu a 195ky vzadu na starom klasika 135 a 175. Diky za odpoved
Nedavno jsem procital Fordiii forum a jeden typek mel na Focusu problem, ze kdyz ho vosolil, tak to skytlo a rozsvitila se mu chyba motoru. A bylo to common railovym cerpadlem - malej tlak.
Ale tady na foru nikdo (diky, diky bohu) s cerpadlem problemy zatim nemel...
Ale tady na foru nikdo (diky, diky bohu) s cerpadlem problemy zatim nemel...
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Spis turbo v haji.DYK77 píše:Když to jede normálně a naráz to ztratí výkon , tak to pneumatikami nebude, to by to nejelo hned od začátkumat00 píše:...uz dvakrat sa mi stalo, ze nas Smartik, 0.8 Cdi stratil vykon, teda konkretne, aj na plny plyn, sa ledva vystveral nad 3000 ot/min....
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Aj mňa znova postretla strata výkonu
. Po zatrasení na pár jamách ( musím sa prizna, že som pri jazde v prudkom kopci pretekal z nejakým Fiatom Brava v miernom tuningu,) pri rýchlosti asi 65km/h zrazu diera vo výkone. Skoro som ten kopec nevyšiel. Pri ceste domov som už v Trenčíne nevyšiel skoro hore na most.
Pri jemnej práci s pedálom plynu to ešte do cca 60km rýchlosti išlo a potom zrazu bez výkonu. Chod motora bol však pekný pravidelný bez nejakých cudzích rušivých zvukov. Po skúsenostiach z minulého roku som typoval, že je asi v háji turbo.Turbo bolo menené koncom minulého roka v MB za originál nové.
Tak som včera išiel do servisu MB v Trenčíne nech na to mrknú. Znova ve¾ká ochota, technik pan Dražkovec, si mňa aj auto pamätal. ochotne ma zobral mimo poradia. Dnes mi radostne telefonoval, že Prcek je znova v poriadku. Nuž a aká bola závada? Na tých skokoch sa povytiahol kábel k sviečke na prvom valci. Ked auto šlo rýchlejšie vdaka vibráciam raz sviečka dávala iskru, raz nie a elektronika vstrekovania to nevedela prekúsnu. Závada odstránená vymenený kábel a doliaty olej do motora, cena celkom v pohode 72 €. Musím znovu konštatova, že servis MB v Trenčíne je aj pre majite¾ov mini Medákov
dobrým riešením.
Tak som včera išiel do servisu MB v Trenčíne nech na to mrknú. Znova ve¾ká ochota, technik pan Dražkovec, si mňa aj auto pamätal. ochotne ma zobral mimo poradia. Dnes mi radostne telefonoval, že Prcek je znova v poriadku. Nuž a aká bola závada? Na tých skokoch sa povytiahol kábel k sviečke na prvom valci. Ked auto šlo rýchlejšie vdaka vibráciam raz sviečka dávala iskru, raz nie a elektronika vstrekovania to nevedela prekúsnu. Závada odstránená vymenený kábel a doliaty olej do motora, cena celkom v pohode 72 €. Musím znovu konštatova, že servis MB v Trenčíne je aj pre majite¾ov mini Medákov
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Alespoň jeden dobrý konec po dlouhé době.
Napiš recenzi na servis, díky
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=1008
Napiš recenzi na servis, díky
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=1008
Takže znova k strate výkonu.
Dnes my volali zo servisu ( je to servis Porubčan v Trenčianskych Tepliciach) kam som na odporučanie odviezol Prcka. Vymenili celu sadu sviečkových káblov a stále to nejde. Závada by mala by v jednom zapa¾ovaciom module. Cena nového neoriginálneho dielca je cca 153€ a zajtra ráno by ho mali ma v servise.
Igor, Trencín
-
Spajky007
tak jak si dopad už to šlapearmani píše:Takže znova k strate výkonu.Dnes my volali zo servisu ( je to servis Porubčan v Trenčianskych Tepliciach) kam som na odporučanie odviezol Prcka. Vymenili celu sadu sviečkových káblov a stále to nejde. Závada by mala by v jednom zapa¾ovaciom module. Cena nového neoriginálneho dielca je cca 153€ a zajtra ráno by ho mali ma v servise.
Dnes som bol pre Prcka. Dodaný material: zapa¾ovacie káble sada - 55,37 € , modul zapa¾ovací - 94€ bez DPH. Práca výmena káblov, výmena zapa¾ovacieho modulu a zavarenie prasklinky na výfuku. Celková cena je 219€. Prešiel som dnes asi 40km a autíčko šlape ako nové.
Kontakt je v TIPoch.
Kontakt je v TIPoch.
Igor, Trencín
Tak som prcka asi prechválil alebo je začarovaný.
Občas po štarte kolíšu otáčky a to až tak, že začne svieti kontrolka motora a zdá sa ako by išiel motor na 2 valce. Pomôže prejs cca 5 km, potom zhasnú motor, vytiahnu klúč zo zapalovania a znova naštartova ( začínam ma pocit, že v elektronike je zakomponovaný Windows- tam tiež platí vystúpi - nastúpi
)potom ide auto normálne aj ked svieti kontrolka motora. Dnes ešte k tomu začala preblikáva kontrolka mazania. Ked teplota dosiahne 60;C a prejde na tretie políčko ( 80°C ) tak na vo¾nobehu začne občas preblikáva kontrolka mazania. Vyzerá to tak , že v utorok ma neminie návšteva serisu. Pri týchto problémoch vzrástla aj spotreba. Na natankovaných 20,1 litra benzínu ( zostatok v nárži 1,5 l) so prešiel 276 km. pred zaznamenaním týchto problémov som robil na nárž okol 330 až 370 km.
Igor, Trencín