olej znečisuje motor-řešení?

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Jasně, že olej v mezichladiči nemá co dělat. Ale já neměl na mysli odstranění úniku oleje, já měl na mysli odstranění úniku vzduchu.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Pak je tady ještě jedna věc:
Kdyby se mělo brát podle pravidla, že v intercooleru nemá co dělat nějaký zbytek oleje z motoru, nebo jeho mlha, čili má tam být čistý vzduch, pak by se vůbec nepřišlo na to, že je děravý a následné logické, postupné snížení výkonu motoru by se přičítalo horší závadě a rozebíralo by se zbytečně to, neřku-li prováděla by se třeba zbytečně např. generálka. Po kompletaci by se pravděpodobně výkon nezlepšil, pokud by se nevyměnil intercooler. Tím by dál unikal čistý vzduch z turba potřebný do sání, přece?
U mě to bylo tak: Podezříval jsem nějakou závadu, výkon jsem po koupi auta pozoroval mírně snížený, protože si pamatuji jak jezdil ten můj první Smart, ale poměrně nízká spotřeba paliva tomu, že by se mělo sahat do válců, neodpovídala (kompresi jsem nezjišoval, protože nechci riskovat urvat žhavičky) spodek motoru byl od oleje. Teď je to s výkonem v normě bez toho, že by rapidně mizel olej spálením a motor je suchý. Na nádrž (má nějakých 20 l) do rozblikání rezervy ujedu cca 480 km. Po dálnici to jede na doraz (i při mírném stoupání dálnice). Na navigaci mi to ukazuje přes 140 km/h, než se projeví omezovač, což je v dieslu slušný a to můj první Smart se stejnou navigací měl jen 136 km/h do omezovače, což zase není směrodatný. Může být jinak nastaveno, že?
Nemám počítač, jenom mobil.
A nemám velký auto. Smartík zváný Borůvka z Řípu zahynul na poli... Je již nově zastoupen černým Smartkem diesel cabrio pokřtěným Hašlerka!
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Já jen, že řešíš, kde by ti utíkal event. olej přes turbo. *pivo*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Jindřich píše:Já jen, že řešíš, kde by ti utíkal event. olej přes turbo. *pivo*
Upřímně řečeno, já neznám úplně přesnou konstrukci turba do šroubku a do podložky u Smarta. Ale protože nijak nevrže a jede, a na emisích není fakt problém (to jsem viděl na displeji), věřím mechanikům z Veleslavína, že je turbo v pořádku, protože ta jeho kontrola byla v rámci hledání závady, proč tekl ten olej. A stejně si myslím, že skoro každý jezdící Smart diesel má nějakou mastnotu uvnitř intercooleru, ale nikdo o ní neví dokud se ten chladič neproděraví. Ale máš pravdu, že by tam logicky neměl co dělat.
Jde to laicky přirovnat k tomu, že když jdeš domů, před prahem si očistíš boty, zuješ se a stejně naneseš svinstvo zvenčí do bytu...
A nemám velký auto. Smartík zváný Borůvka z Řípu zahynul na poli... Je již nově zastoupen černým Smartkem diesel cabrio pokřtěným Hašlerka!
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

jindrich ti napsal, ze olej se do sani dostava pres odvetrani vika ventilu ;-)
takze je to normalni a prirozene, ze je v sani olej. ostatne, olej zjistis uz pri cisteni egr ventilu.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

xlukas.cz píše:jindrich ti napsal, ze olej se do sani dostava pres odvetrani vika ventilu.
No, to je sice pravda, ale proč je ten výdech přetlaku ve víku s olejem? Já ještě teda nepátral po tom, jak je to detailně u Smarta, ale u starších aut s atmosférickými sáními to bylo tak, že na vedení odvětrání býval tzv. odlučovač oleje, kde se olej vracel přes něco jako spirálu, sítko a obrácenou plechovou baňku do vany motoru a pak teprve částečně očištěný vzduch z odvětrání do sání až za vzduch. filtrem. Ztráty oleje tak byly opravdu minimální.
Naposledy upravil(a) Zvoník dne stř 23 črc 2014, 14:42, celkem upraveno 1 x.
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

výku - pěknej překlep, co?
Týý brďo, vona ta oprava fachčí i z mobila!!!
Naposledy upravil(a) Zvoník dne stř 23 črc 2014, 14:44, celkem upraveno 1 x.
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

tak si ten preklep oprav - tlacitko edit ;-)

no jo, ale kdyz ja myslim, ze u smarta odlucovac neni.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

xlukas.cz píše:tak si ten preklep oprav - tlacitko edit ;-)

no jo, ale kdyz ja myslim, ze u smarta odlucovac neni.
Dík Lukáši za radu.
Už vymejšim jak ten odlučovač zbastlit. Ha,ha,ha!
cervik

Příspěvek od cervik »

mam teď problém s tím že mi teče z auta olej ne moc ale děla loužičky. auto mam přes rok ani kapka! teď se měnila spojka a začlo to. znovu sem auto vrátil do servisu že to je simerinkama na převodovce ty vyměnili na náklady servisu ale auto stejně loužičkuje :cry:
Smart ForTwo 450 - 0,8 r.v.00 černy karbon se zelenou folii - PRODÁNO
Smart Fortwo 453 - 1,0 r.v.2015 černo oranžová paráda :twisted:
Jeep Grand Cherokee 5,2 V8 r.v.97 to projede všude :D - PRODÁNO
Dodge Ram 1500 5,2 V8
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Když jsou poloosy od oleje tak proto že to na ně steče odjinud, těma simeringama na poloosách to nebejvá, spíš nějaká hadice nebo intercooler.Zkus případně umejt motor a pozoruj odkud to bude přibejvat.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Přeci vidíš, odkud to může asi kapat, pod čím tu loužičku máš, případně tam dej nějakej karton , a je to líp vidět, když ti měnili spojku, co ti mohli udělat, předně zkus zjistit, jestli je to motorovej ,nebo převodovej olej. *pivo*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Jindřich píše:Přeci vidíš, odkud to může asi kapat,
To je těžký.
Ono to moc pod autem vidět není ani na papíře, protože ono to kape až z toho místa, kam se to tzv. nastříká z něčeho, z čeho to teče pravděpodobně pod nějakým tlakem nebo rozprachem pomocí vzduchu po spodku motoru, čili kape to až z toho místa, kde se to sleje stékáním oleje do nejnižšího bodu celé pohonné jednotky, kde se to pak neudrží a tedy skápne pod auto. A to nikdy není místo, ze kterého to teče ven.
Výsledek je ten, že motor a převodovka je odspoda zaflusán(a) mastnotou s prachem, a když je víc oleje než prachu, tak to holt steče dolů. Jestli je to motorový olej, či převoďák, tak to se pozná podle specifického pachu zvláště převodových olejů. Motorový je skoro bez zápachu.
Větrák od toho chladiče vzduchu (interc.) fouká dolů, čili mastnota nahoru nejde, ale tento chladič může být prodřen ve svém uchycení po obvodu a tudy uniká přetlak vzduchu od turba, kde bývají zbytky oleje z motoru (zase pod motor), asi od mazání toho turba. - Zřejmě tady někde je třeba hledat závadu.
cervik

Příspěvek od cervik »

včera jsem motor umyl odmastil vysušil ujel s autem 2km a už je vidět že to někde teče viz foto

http://jeepcervik.rajce.idnes.cz/Smart_Monster/#.jpg
http://jeepcervik.rajce.idnes.cz/Smart_Monster/#_2.jpg
Smart ForTwo 450 - 0,8 r.v.00 černy karbon se zelenou folii - PRODÁNO
Smart Fortwo 453 - 1,0 r.v.2015 černo oranžová paráda :twisted:
Jeep Grand Cherokee 5,2 V8 r.v.97 to projede všude :D - PRODÁNO
Dodge Ram 1500 5,2 V8
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

tak hurá zpátky do servisu a omla jim to o hlavu..... :roll:
Lukáš
Odpovědět