Smártík nejde nastartovat

Řešení problémů s motorem
armani

Příspěvek od armani »

Tak potom dobre autíčko prezri či tam náhodou nie je ten senzor na alkohol :D :D :D :D :wink: Pamätníci si možno spomenu, že v minulosti niektoré automobilky takéto niečo testovali. Senzor vyhodnotil zamorenie interieru výparmi z alkoholu a auto odmietlo naštartova. Tvoj Smartík asi patril do tých testovacích a neznáša zápach alkoholu vo vozidle. :lol: :lol: :lol:
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

no, rači bych věděl jestli se dostanu ke startéru anišbych musel sundavat motor. Podařilo se to někomu ? Zejtra se na to chci vrhnout.
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
Sondry Smart

Příspěvek od Sondry Smart »

V pondělí jsem byl na geometrii rano v pohodě nastartuju dojedu řeknou mi přijd za dvě hodinky. Přijdu a říkaj to nejde nastartovat prvně mi skočilo v hlavě imobilizer :D pak když jsem otačel klíčkem tak pořad nic vytlačili jsem to z dílny a řekli maš v tom benzín měl jsem jednu čarku došel jsem na pumpu dolil do smarta druhou a pořad nic tak vedle zajdi na diagnostiku tam mi řek že to nepřipojí. Volam kamošovy co stim a on mi říkal že neví tak jsem to odtahli přes celej pelhřimov až k panu Příhodovi tím to mu strašně děkuji že zavadu opravil napojil na diagn. a tam nic všechno v cajku kouknul na pojisky a 1 pojiska vypálena zněřil kolik jde do starteru proudu a najednou to naskočilo ta zavada byla že vypadl dratek od starteru jelikoš mam roadstera i stou klimou a hadice ke klimě vedou pod starterem tak to bylo pěkně na ho**o ale nakonec se poadřilo

Chtěl jsem se ještě zeptat nakolik vyjde go motoru děkuji
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

diky, se jsi sem dal svoji zkusenost.

co mas s motorem? kolik najeto, atd. dej si prosim informace o aute do podpisu, at ti mozeme snaz pomoct, poradit.
na 700 se vetsinou go nedelaji. na motor 600 to stoji kolem 15 - 18 tis.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

Tak pánové a dámy, myslim že sem přišel na to, proč pidivozítko vopčas nestartuje. Respektive po votočení klíčku se nic neděje (necvaká kotva, ani netočí startér). Ten problém je naprosto triviální - pidivozítko startuje za pomocí řídící jednotky a řidící jednotka je tuze chytrá. A když máte baterku vybitou řekněme pod 10V, respektive pod zátěží padá napětí pod 10V, tak prostě jednotka vodmítne pustit šávu do startéru. Přišel sem na to jednudše tak, že Andy jezdila krátký vzdálenosti a posledně zastavila na blikačkách a nechala je blikat asi 10 minut. No a pak opět nic (stejně jako posledně v únoru) - startér ani uk a přitom kontrolky nepohasínaly. Jelikoš se to stalo před dílnou mýho klempíry, napadlo mě jen tak skusmo přeměřit baterku - měla 12,1V. Ale při votočení klíčkem na startování padla pod 10V. Nutno říc, že do tý doby pidivozítko normálně startovalo (aš na ten únor před hospodou). Jelikoš u klempíry je pěknej kopeček, skusil sem to prasácky vopět nadrknout na spátečku a podařilo se (spojka jí nevotpojila). Dojeli sme domu asi 5 km a baterka se zase zavlažila uš to zase normálně startovalo. Po nabití baterky nabíječkou je to zase OK. Ale proč to teda celý píšu ? - Normální auto vás při vybitej baterce varuje - prostě při startování pohasnou kontrolky, nebo aspon cvakne kotva. Pidivozítko ne. Tváří se jakoby nic, potvora :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
Axo

Příspěvek od Axo »

ja mam zas taky problem ze auto nestartuje ked je teple.... ked je studene tak v pohode ale ked zhasnem motor skocim do obchodu a vratim sa naspat tak ani za boha...iba pomaly pretaca starter...ale velmi pomalinky a nic...co by to podla vas mohlo byt? dik pekne
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

xlukas.cz píše:diky, se jsi sem dal svoji zkusenost.

co mas s motorem? kolik najeto, atd. dej si prosim informace o aute do podpisu, at ti mozeme snaz pomoct, poradit.
na 700 se vetsinou go nedelaji. na motor 600 to stoji kolem 15 - 18 tis.
Vypada to tak, ze bohuzel nemas tak uplne pravdu :-(
1valec 9,5
2valec 9,5
3valec 4
:( :(
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

Té fak, taky sem nejdříf věřil fámně, že 7mi stofky se neserou. Ale uš mi pár lidí potvrdilo že se posraly úplně stejně jak 6ti stofky...

Jináč že nestartuje teplý auto, té divný, to věčinou kabely líp kontaktujou neš studený. Jediný co by mně napadlo, že za tepla je věčí komprese ve válcích a startér to neutočí.
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

Dnes jsem jeste jednou zmeril tlaky spodnimi svickami a musim opravit udaje. Vsechny valce maji neco malo pres 10atm. Meril jsem to udelanym merakem ze svicky a tesnene O-krouzkem a na tech vrchnich to tak dobre netesnilo, takze se omlouvam za nepravdive udaje.
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )
Odpovědět