Porucha řazení - zpátečka a nejde vyřadit
-
tomasmedek
Porucha řazení - zpátečka a nejde vyřadit
Ahoj,
už po několikáté se mi stalo, že nejde vyřadit zpátečka. Prostě nehledě na to v jaké poloze je páka řazení, na displayi je pořád "R". Vždy se to stalo po stání - přijdu k zaparkovanému autu a nemůžu odjet, protože mi samozřejmě nedovolí nastartovat. Když dám páku do neutrálu (ale na displayi je pořád "R") a zkusím auto tlačit, nejde to - zpátečka tam skutečně je zařazená. Když ale takto trochu s autem zahýbu, tak se to uvolní a neutrál tam nakonec skočí.
Máte tipy co s tím?
už po několikáté se mi stalo, že nejde vyřadit zpátečka. Prostě nehledě na to v jaké poloze je páka řazení, na displayi je pořád "R". Vždy se to stalo po stání - přijdu k zaparkovanému autu a nemůžu odjet, protože mi samozřejmě nedovolí nastartovat. Když dám páku do neutrálu (ale na displayi je pořád "R") a zkusím auto tlačit, nejde to - zpátečka tam skutečně je zařazená. Když ale takto trochu s autem zahýbu, tak se to uvolní a neutrál tam nakonec skočí.
Máte tipy co s tím?
-
tomasmedek
-
Ricardo
-
tomasmedek
Ale jak říkám, já vůbec nešlapu na brzdu když řadím ani když startuju. Nikdy, už několik let. A všechno funguje, normálně jezdím. Hele:
http://www.youtube.com/watch?v=wOFiTs9i0bw
Takže proto jsem zmatený z toho, že by to souviselo s brzdovým spínačem, který na to, zda nastartuju/nenastartuju a přeřadím/nepřeřadím evidentně nemá vliv.
http://www.youtube.com/watch?v=wOFiTs9i0bw
Takže proto jsem zmatený z toho, že by to souviselo s brzdovým spínačem, který na to, zda nastartuju/nenastartuju a přeřadím/nepřeřadím evidentně nemá vliv.
-
tomasmedek
-
Ricardo
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak jak říkají kucí, start či první zařazení se má provádět se sešlápnutým brzdovým pedálem, to co tam máš ty, to jsme tu ještě nemělitomasmedek píše:Fakt? A jak to teda má být? Vy vážně nepřeřadíte/nenastartujete bez sešláplého brzdového pedálu?
Ale především, co se děje s tím mým drakoušem, že mu občas přeskočí a nechce vyřadit?
Návod k obsluze je popsaný v uživatelské příručce
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=157
Není tu kompletní příručka v češtině pro ForTwo, tak si stáhni příručku pro Roadster a přečti kapitolu Dynamika strana 7-2 či 106 v PDF souboru.
Jediná úplně jednoduchá věc, která mě napadá je, že předchozí majitel u tvého Smartíka, dal do sebe na tvrdo vodiče, které jinak spíná brzdový spínač a pro brzdová světla vytvořil nový samostatný obvod s použitím jiného nebo stávajícího brzdového spínače. Druhá varianta je, že to startování bez brzdy ošetřil nějak softwarově , takže uvedení do původního stavu by snad pomohlo přehrání SW.
Tyhle vyfikundace se špatně hledaj, člověk si kolikrát něco sám udělá a když se k tomu má po pár letech vrátit, tak to dá koumání vyznat se v tom, natož když se hledá nějakej nesmysl po někom cizím.
Pokud Ti to dělá jen občas, tak bych to viděl spíše na mechanickou závadu a šel bych v tomto případě po brzdovém spínači a prohlédl jestli tam není po někom vidět zásah. Třeba tam fakt někdo dal na tvrdo dva dráty do sebe a teď je tam studený spoj, nebo zoxidované konektory, zkrátka cokoliv.
Re: Zůstává zařazená zpátečka a nejde vyřadit
Krome spinace brzd mam druhy typ - problem v kabelovem svazku. Chce to promerit kabely a ocistit konektory.
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
- xlukas.cz
- Smart ACE
co kdyz je to tak, ze obcas kdyz tam tu zpatecku davas, tak stojis na brzdovem pedale a on ji tam zaradi. kdezto jindy nestojis a auto tam zpatecku nezaradi, takze ji pro nastartovani ani nemusi vyrazovat.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279

-
aurum
po zmene cleneni fora nevim, kam mam teda vysledek opravy smartika napsat, ale vzhledem k tomu, ze jsem mela podobnou poruchu jako je nazev tohoto tematu, tak to napisi sem. Kazdopadne me zarazi, kolik lidi ma problemy s brzdovym spinacem. Takze brzdovy spinac jsem nechala vymenit u Hoska nekdy v unoru a odjela jsem ze servisu s tim, ze auto pri rozjezdu strasne cuka a vcelku me to nastvalo, protoze to predtim nedelalo. Proto jsme smarta odvezli do Prahy k Martinkovi s tim, ze se bude menit actuator, v horsim pripade i spojka. Po tydnu jsme auto vyzvedli, vymenil se actuator, auto jezdi naprosto perfektne...Radi dokonce snad jeste lip, plynuleji, nez predtim. Bylo nam vysvetleno, ze porucha brzdovyho spinace opravdu mohla mit spojitost i s tim actuatorem, ze to nemuselo byt vinou mechaniku od Hoska. Kazdopadne pristup naprosto perfektni, na poskozene dily jsme se i divali (nechavala jsem jeste opravovat klima) a Martinek nam i rekl, ktere dily by mohly v budoucnu zlobit a jak tuto zavadu pozname. Jedine, co me mrzi je, ze nas upozornil, ze pravdepodobne bude potreba vymenit i lozisko, kdyby mi predem brnknul, tak bych ho to nechala taky vymenit, aby to bylo vse hotovo. Ale jeste jednou rikam, spokojenost maximalni, dokonce jsme se divali jeste na jednoho smarta, kteryho tam opravuje. Taky naftak, cerveny a plzenska znacka - vymena spojky a kdovi ceho jeste....neznate nekdo?