Jaxe vám jezdí s pidivozítkem v tom marastu co je teď venku?

Náhradní díly, servisy, kontakty ...
Odpovědět

Jaxe vám jezdí s pidivozítkem v tom marastu co je teď venku?

V jakym marastu???!!!
2
4%
Jezdim jak na suchu, pohoda !
16
30%
No, bojuju, ale jedu...
25
47%
Ta střeštěná koza se vůbec nedá udržet na silnici !
0
Žádná hlasování
Nejezdím vůbec
10
19%

Celkem hlasů: 53

ufo

Příspěvek od ufo »

No Forfour taky není těžký vozítko,klouže mi to při rozjezdu a to pouštím spojku pomalu a malej kopeček,tak taky prokluzuju.V zatáčkách to taky ujíždí,když se vezme trochu víc "rychle".Ale jsem zvyklá měla jsem Mazdičku 121 "plátěnku",taky byla lehká.

Včera jsme byli u Thierlů na návštěvě (bílo-černý Smart Forfour) a tedy v pohodě.Oni v plném, zdraví. *VV*
Divoká vosa = For4 1,3 PULSE zlato-černý
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

já si teda zrovna nemyslim, že smart má nějakej souhrn handicapů ve sněhu. jediný co je objektivně na hovno je krátkej rozvor, dostat prdel před sebe je díky tomu jednodušší, než u normálně rostlejch aut.

nicméně váha je handicap na určitym typu sněhu, v jinym je zase výhodou, tzn. nedá se obecně říct, že lehký auto je ve sněhu na hovno.

sice jiná situace, jinej typ aut, ale váhu sem si jednou vyzkoušel na ukázkovym příkladu. Gaz 69 (cca 1960 pokud to neznáte, starý ruský vojenský auto, technicky okopírovanej ford - dali jim licenci, tuhý nápravy, bez uzávěrek), váha cca 1300kg. druhý auto do party Tatra 805 (cca 1955, čistokrevný terénní stroj - portálový nápravy, 100% uzávěrky), váha cca 3500kg plus. Mírnej podmáčenej kopec na podzim na listí. S Gazem jsem byl schopen jezdit nahoru a dolu jako bych jezdil po asfaltu. S Tatrou se zavřenejma uzávěrkama se hrabali všechny 4 a nehnul sem se z místa. Podotýkám, že gumy byly stejný, co se týče vzorku (rozměr pochopitelně jinej ve prospěch Tatry).

Jak řikám, jiná situace, ale ta analogie ke sněhu je obdobná. De o kombinaci povrchu a hmotnosti, nikoli o obecný tvrzení, že lehčí auto je lepší / horší.
2012 Fortwo / benzin
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

V Praze po Strahovem, kde je ulice Nad Klamovkou, tam jsou kopce jak prase (3, takovy terasy). Kamos s Maluchem (Fiat 125p) to v pohode vyjel. Ostatni se vyskrabali do 3/4 a pak s hruzou v ocich a s mokrejma pampers v kalhotech cekali, do kteryho plotu se oprou. Ty zdatnejsi tam rychle svihnuli zpatecku a pomalu to pustili pozadu zpatky dolu v nadeji, ze dole na krizovatce se jim do toho zadku nikdo nepodiva.

A jak jsem psal, nedavno jsem ve snehu Beulingem objizdel Zetor, ktery se marne snazil zabrzdil sesup z kopce vlastni radlici.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

xlukas.cz píše:chorche, to je ridicem :wink:
to co pise marketa mne pred tydnem parkrat "prekvapilo" na dalnici. sucho a najednou nafoukany snih. nastesti jezdim pomali.
no, já jsem právě jela jak prase, vím to, kdybych tama jela poprvé, ale jezdím tama dva roky, tak už jsem mohla něco tušit. Ale tolik sněhu :shock: mazec, to bylo, jako by to tam nikdo celou dobu, co sněží, neprohrnul
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

No problém u pidivozítka neni to že je lechký jako takový, ale že má lechkej předek. Při brždění se okamžitě pustí abs ale auto jede dál. Zadek brzdí blbě. A potom nískoprofilový gumy, kerý se vůbec nerosplácnou aby měly trakci. Kdyby na tom byly 13ky ráfky ale jinak kolo stejně velký, dost by to tomu v zimně prospělo. Kdysi se do škodovek nebo 603/613ek dával na zimu do kufru pytel cementu. Aby předek víc brzdil a zatáčel. Do pidivozítka dopředu nic dát nejde :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Chorche píše: Aby předek víc brzdil a zatáčel. Do pidivozítka dopředu nic dát nejde :lol:
... co permanentně plnou nádrž ostřikovače??? :lol:
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

jojo to by mohlo pomoct :lol: Jenomže Andy furt voctřikuje a má věčně prázdnou :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

to nemůžeš srovnávat. rozložení váhy u smarta je úplně někde jinde, než u škodovky. zrovna tak gumy, neumim si představit, že na jakymkoli autě budu v zimě upouštět gumy na silnici, abych udělal "bačkoru". naopak smart má větší průměr kola, než třeba ta zmiňovaná škodovka, tzn. styčná plocha je větší. což teda mimochodem taky nemusí bejt vždycky plus. co má na jízdní vlastnosti naprosto brutální vliv, je dobrá zimní guma, ale to je zase jiná diskuze..

každopádně rozložení váhy u smarta je imho naprosto v pohodě. pokud nejedeš do namrzlý zatáčky pod plynem, tak to jede úplně normálně, jako jakýkoli jiný auto na stejnejch pneu. jakmile jedeš pod plynem, tak se to chová samozřejmě strašidelně, ale to každý auto. smart možná o trochu víc, ale to už je blbost řidiče a ne auta.
2012 Fortwo / benzin
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

Já si myslím, že nejvíc udělá řidič. Prostě když vjedeš na ujetej sníh 80 km/h, tak nepředvídáš. ( jako já dneska :oops: ). A čert to vem, že je to za zatáčkou, musíš jet tak, abys případně byl schopnej zareagovat. Jinak smartík mě vždycky zatím podržel, sice občas lítal ze strany na stranu, ale opravdu musím říct, že to bylo hlavně mou vinou. Ale nemám zkušenosti z jiných aut.

Zas smart díky různým elektronickým vychytávkám je na takovéhle "náhlé příhody" jak dělaný. Musím prostě jezdit opatrněji.

Jo a taky mám nový zimáky, asi to taky udělalo svý. :wink:
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Odpovědět