Koupě Smart Roadster, celoroční provoz, servis Brno

Náhradní díly, servisy, kontakty ...
Odpovědět
Martin911Turbo

Koupě Smart Roadster, celoroční provoz, servis Brno

Příspěvek od Martin911Turbo »

Zdravím všechny
již delší čas řeším a nyní se to stává aktuální jaké pořídit auto na denní ježdění do práce (Brno a okolí) aby bylo relativně svižné, malé, stylové a aspoň trochu zábavné jako moje víkendové auto Porsche Boxster 1 generace
Tip mě padl na Smart Roadster, je to velmi zajímavé, lehké auto, zadokolka což mě bere nejvíce a i s relativně slušnou spotřebou a vzhledem k tomu že jsem hodně individualista tak i neokoukané auto. V Brně jsem ho zahlédl snad 4x...
Můj dotaz pramení jak je na tom auto v celoročním provozu, jak se chová na sněhu, ledu, jak je účiné topení, klimatizace? V jednom Brněnském autobazaru jsem naživo prolezl Smart Roadstera s plátěnou střechou. Střecha oproti mému Boxstru je na tl. cca 1/3 střechy Boxstra a nemá izolaci jako má Boxster. Vzhledem k tomu že mám 190 cm, tak mám obavy aby mě v mrazech nenamrzala hlava od střechy :) Jak se auto chová v typické prosolené brečce a na lehkém sněhu (do závějí a na hory určitě nepojedu)
Dále bych poprosil na tip na servis v Brně a okolí, k Hoškovi se mi nechce po zkušenostech mého bývalého šéfa s jejich servisem, no comment :twisted: někoho normálního a šikovného. Na Porsche jsem si kvalitní servismany v brně našel ale Smart je tak trochu atyp...
Dál se zeptám na řazení, je vždy poloautomat tj. musím řadit doptředu a zpět na řadičce a nebo je i automatický režim (klasické D) a řadí, by pomale auto automaticky? Jdou dodělat pádla pod volant, palubní PC, budíky tlaku turba a teploty a vyhřívání sedaček i do látkových sedaček?

Díky moc za rady a typy

Martin
Pahyls

Příspěvek od Pahyls »

Roadstera mám a dokonce jsem s ním v Brně :-)
K chování na sněhu a ledu : sám jsi napsal, že je to zadokolka.. takže Smart se snadno utrhne, ale na prostoru si s ním užiješ hodně zábavy.
Topení&Klima: Smart topí poměrně rychle, takže s tím by problém být neměl, klima mi přijde taky účinná.. ale možnost nastavení jsou pouze 2. Víc a míň :-D
Softtop : Tím, že topí celkem rychle, tak by ti hlava mrznout neměla. Sic měřím cca o 8 cm méně, tak mi přijde, že prostoru nad hlavou je dost. Ale asi taky záleží na posezu. Každopádně hůř uvidíš semafory, pokud budeš stát první:-D. Případně by měl jít koupit hardtop. (snad )
Převodovka : máš na výběr sekvenční a nebo automat. Na řadičce máš tlačítko na přepínání ( můžeš přepnout kdykoliv za jízdy).

Servis v Brně by se mi taky hodil, jelikož jsem se sem přesunul nedávno.. pokud někdo něco, díky za info.
Ostatní nevím, zatím jsem nezkoumal... ale pokud si prolezeš forum, tak na spoustu tu jsou odpovědi.
Smart Roadster 60kW ( SmártyMárt )
Martin911Turbo

Tak já v Brně několikrát záhlédl krásného Smarta Roadster Coupe v celooranžové barvě jako má Porsche 911 GT3, černá kola a zatmavená okna, kousek pod dětskou nemocnicí.
No jde mi o to, jestli zvládne klasickou prosolenou kaši a nebo cca 2-3 cm sněhu.
Hardtop co jsem zde četl nejde dát, buď plátěná střecha a nebo hardtop. Plátěná mi přijde lepší, jsem na ní zvýklý z Boxstra, mechanismus je jednoduchý a funkční
Na řadičce je N-R a potom + a - a přes tuto volbu zapnu i ten automat?
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

nastuduj si fortwo, funguje to u neho uplne stejne jako u roadstera ;-)
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Pahyls

Příspěvek od Pahyls »

S kaší a sněhem nevím. Mám ho první sezónu...

Když vrazíš páku doleva ( mezi + / - ) tak můžeš tlačítkem na boku páky přepínat Automat / sekvenci

Jestli chceš, tak se můžeme dohodnout a můžeš kouknout přímo na mojeho..
Martin911Turbo

Aha, už jsem to našel i na pár fotkách že na boku fofr klacku je tlačítko
Rád okoknu Tvého Smartíka, kdy by se Ti to hodilo?
Pahyls

Příspěvek od Pahyls »

čas mám více-méně kdykoliv. :-)
Martin911Turbo

Ok
pošli mi na sebe email a tel. kontakt na Martin911Turbo@seznam.cz :wink:
Pejik

Příspěvek od Pejik »

Ahoj Martine,

na to ježdění do práce sis vybral dobře :) Jezdím (nejen) roadsterem už cca 5 let, měl jsem nejdřív soft-top, teď hard-top (je to ten oranžovej na A.Slavíka).

Oboje má své výhody i nevýhody - soft-top má větší šanci, že bude při deštích trochu zatejkat, hardtop se zase pochopitelně musí sundat před každou jízdou (ale je to ani ne 30ti vteřinová záležitost, když se to natrénuje) a není na něm co by se tam mohlo pokazit.

Jel jsem s obojema párkrát v zimě i do Špindlu do lyžařského střediska a vůbec celkově, jezdil jsem s oběma na sněhu do Krkonoš a okolí - neměl jsem žádný problém - a to i když ten oranžovej má ještě víc sníženej podvozek. dokonce se nám tam vešly dvoje běžky / lyže dovnitř i se spolujezdcem. Se SNB už je to horší :)

Topení je v pohodě, lepší je samozřejmě verze s vyhřívanýma sedačkama - myslím ale, že jsou jen do kožených sedadel. Někdo říká, že látková jsou pohodlnější - měl jsem oboje, nevím, přišla mi obě hodně pohodlná a dobře vytvarovaná, sedí se tam parádně (jako v kokpitu, no :) ).

Servis: Jak píšeš, Hoška ne. Ale našel jsem po všech útrapách a pokusech jeden malej skromnej servis, kde ale Smarty dělají a zatím jsem spokojen (i s cenou). Adresa je tady:
http://goo.gl/maps/EpJMl

Řazení - už to bylo asi napsáno - kdykoliv za jízdy si můžeš snadno měnit mezi plným automatem nebo "manuálem" (řadíš snadno pádlama na volantu (dle výbavy) nebo i na páce). Palubní PC je také, ale moc toho neumí - využívám na něm skoro jen spotřebu.

Tak když mě někdy uvidíš u toho oranžovýho, ozvi se :)
Pavel
Smart Roadster Coupe, 2004, 81kw, 85.000Km
Martin911Turbo

Díky za odpověď
moje volba nakonec neskončila u Smarta, ale u Mini Coopera z roku 2002, 1.6, 116ps
Takže až na A. Slavíka někdy zahlédneš žlutého Mini Coopera s bílejma pruhama na kapotě, bílejma zrcátkama a šachovnicovou střechou a 17" kolama tak jsem to já.
A minulý týden jsem Tě zahlídl jak jsi jel okolo :wink:
Odpovědět