Procvakani prevodovych stupnu fourtwo 0.8 cdi 2002 r.v
Procvakani prevodovych stupnu fourtwo 0.8 cdi 2002 r.v
Zdravím Vás.
poridil jsem si smarta fourtwo 0.8 cdi poloautomat.
Nesetkal se nekdo s tim to problemem,při zapnuti klicku pred startem,procvaka prevodovka rychlosti od 6 az do neutralu.
jinak rozjezdy,razeni,podrazovani bez naznaku nejakeho problemu.
Diky za radu.
poridil jsem si smarta fourtwo 0.8 cdi poloautomat.
Nesetkal se nekdo s tim to problemem,při zapnuti klicku pred startem,procvaka prevodovka rychlosti od 6 az do neutralu.
jinak rozjezdy,razeni,podrazovani bez naznaku nejakeho problemu.
Diky za radu.
Prostříkání konektoru čidla zařazeného rychlostního stupně kýžené výsledky nepřineslo, spíš jen takový pocit "dobře odvedené práce". Konektor byl v pořádku, vnitřní těsnění taky, kabeláž vypadá taky dobře.
Spíš mám takovou teorii, že pokud je něco s čidlem, bude to spíš problém třeba opotřebených cestiček dráhy potenciometru uvnitř čidla. Rozebrat to ale nejde a jen tak to uvnitř prostříknout jsem neměl odvahu...
Spíš mám takovou teorii, že pokud je něco s čidlem, bude to spíš problém třeba opotřebených cestiček dráhy potenciometru uvnitř čidla. Rozebrat to ale nejde a jen tak to uvnitř prostříknout jsem neměl odvahu...
2x ForTwo CDI 2000
Bude zřejmě potřeba diagnostikou si znovu naučit polohy (= napětí ze senzoru) pro jednotlivé stupně. Nedávno jsem musel provést rekalibraci poloh po výměně silentbloků - první pokus byl také prostříknutí kontaktů, kdy jsem měl za to, že při snížení motoru se natáhly kabely a změnil se přechodový odpor.
V diagnostice byly vidět sejmutá napětí a rozmezí pro jednotlivé převodové stupně.
To, že to nedělá za jízdy si vysvětluji vyšším napětím v soustavě, kdy se napětí pro jednotlivé stupně již dostane do požadovaného intervalu.
V diagnostice byly vidět sejmutá napětí a rozmezí pro jednotlivé převodové stupně.
To, že to nedělá za jízdy si vysvětluji vyšším napětím v soustavě, kdy se napětí pro jednotlivé stupně již dostane do požadovaného intervalu.
ex- Smart Roadster-Coupé 03/2005(F)champagne
ex- Smart 0,7 Passion 07/2003 (I) stříbrný - dcery
ex- Smart 0,7 Passion 05/2003 (D) stříbrný
ex- Smart 451 52kW Passion 04/2007 (A) stříbrný/champagne
5- Smart 451 52kW Pulse 04/2007 (CZ) černý
6- Smart 453 52kW Passion 10/2014 (CZ) oranžovočerný
ex- Smart 0,7 Passion 07/2003 (I) stříbrný - dcery
ex- Smart 0,7 Passion 05/2003 (D) stříbrný
ex- Smart 451 52kW Passion 04/2007 (A) stříbrný/champagne
5- Smart 451 52kW Pulse 04/2007 (CZ) černý
6- Smart 453 52kW Passion 10/2014 (CZ) oranžovočerný