Brzdy

Brzdy, ložiska, zavěšení kol, odpružení, ...
Odpovědět
JBC
Site Admin

Re: Brzdy

Příspěvek od JBC »

To by chtělo nějaký porovnání s jiným F2. Mě to připadá, že moje F2 při použití ABS brzdí lépe, než ostatní auta, kterými jezdím (VW, Honda). Ale třeba je to kus od kusu.
Každopádně, mě by nejvíc vyhovovalo, kdy se to dementní ABS dalo vypnout!
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

Takže kdo se hlásí že si nechá dobrovolně prubnout ABS :P
Lukáš
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Asi blbá otázka, ale jak je na tom obutí? Stáří, vzorek, máš na každé nápravě stejné? V autoškole nám tvrdili , že elektronikou hlídaný podvozek potřebuje obutí na určité úrovni, jinak asistent nedokáže správně fungovat.
Nemůžeš mít zavzdušněné ABS? Může nastat např. při špatném postupu při výměně kapaliny. Když už se tak stane, prý není jen tak jej odvzdušnit. Nemyslím třmeny a prasátka, ale tu "rozdělovací kostku".
S ničím jmenovaným jsem se osobně nesetkal jen co jsem tak za čas posbíral informace, ale dává my to smysl, takže předcházím tomu o čem vím, že by mohlo nastat.
PS - pro brzd. systémy s ABS jsou též samostatně prodávané i brzd. kapaliny. Používám http://www.autodily-cardo.cz/nove/brzdo ... p-asr-1-l/
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

DYKu, jaký špatný postup máš na mysli? Jako že se nechá vytéct komplet kapalina ze systému a kostka se zavzdušní? Nebo že se při odvzdušňování do nádobky nedolije včas kapalina a cucne si vzduch?

Odzvzdušnění kostky zřejmě nebude nic složitého - když máš diagnostiku. Na zkoušku brzd u jednotlivých kol nebo odvzdušnění systému je tam program, kdy kostka postupně zapumpuje do každého kola jednotlivě, takže zřejmě odvzdušní sama sebe.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Winterwolf píše:Ahoj,
jelikož jsem včera málem opřel cvrčka o felicii co mi nedala přednost tak by mě zajímalo jestli máte podobně blbou zkušenost s kritickým bržděním.
Lukáši, jaký gumy máš vepředu, myslím šířku, mně se to samé stalo, když jsem měl 145 , na mokru jsem šlápnul na brzdu a jel jsem jak sáně, za šílenýho kvílení ABS, na suchu to díky velkým brzdovým kotoučům brzdí jak čert, záleží samozřejmě i na tom , jak píše DYK, jakou kvalitu ty gumy mají.
Teď, co mám vepředu 175, se mi to nestalo. *VV*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Winterwolf
Site Admin

Jak to tak čtu tak bude asi problém s těmi pneu. Teda spíš s jejich šířkou (jsou jak nové). Jsou tam ty ouzké žiletky 145 :? Je to jak píše Jindřich na suchu je to OK ,ale jakmile je mokro/kluzko tak je to problém :roll:

Dneska jedu na kontrolu GO po 5000km tak se na to přeptám jen se obávám že zápis větších pneu bude šílené papírování....
Lukáš
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

No jo, ale ouzky ziletky jsou zase super do snehu, drzi stopu, na sirokych budes (zcela logicky) klouzat jako po sneznicich:).
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

JBC píše:...Jako že se nechá vytéct komplet kapalina ...Nebo že se při odvzdušňování do nádobky nedolije včas kapalina a cucne si vzduch?
...nic složitého - když máš diagnostiku.
Komplet vytéct, nebo jen cucnout = velká nebo jen malá bublina, ale odvzdušnit se to musí tak jako tak. V podstatě to podle mě vyjde nastejno.
Když potřebuješ diagnostiku a máš ji, tak to problém není , ale já ji třeba nemám, takže musím u někoho somrovat jestli si na mě neudělá čas, nebo jet s nejistými brzdami do Prahy a to už problém je, respektive stojí to minimálně čas :)
Podrobnosti vážně nevím, jen dávám tip, Winterwolf bude muset zjistit co je na tom pravdy. Pomoci by mohla servisní knížka, třeba je tam o tom zmínka. U všech aut nemusí být systém odvzdušnění stejný. V servisní knížce pro Citroen co mám, je např. na odvzdušnění nutně zapotřebí přetlaková souprava a odpojený akumulátor.
Obrázek Obrázek
Winterwolf
Site Admin

Takže jsem byl u mechanika a je to prý vlastnost auta s ouzkou pneumatikou.... Pravdou je že jsem měl porovnání pouze s Lagunou ( 225) a pak s firemním Transporterem ( 205) a každé to auto má o tunu víc... ABS je v pořádku , gumy jsou OK a brzdy jsou také v pořádku jen jsem prostě moc zhýčkaný :roll:

Ptal jsem se i na širší pneu,ale bylo mi řečeno, že se zvedne spotřeba a zhorší řízení ,otáčení na místě je už teď dost otravné. Takže závěrem je ,že za deště budu jezdit se Smartem jako když jedu za mokra na skůtru. Větší odstupy a víc pozorovat okolí :wink:
Lukáš
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

V zimě mám 155 a v létě 175, spotřeba stejná, volant jde taky stejně, je lehkej předek tak to není znát.
451 Brabus Xclusive 75kW 2011
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Lukáši, jestli "otáčení na místě je otravné", tak máš asi trochu zatuhlý křížový kloub na volantové tyči.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Winterwolf
Site Admin

Tak dneska ráno jsem měl možnost svézt se s Felicií a musím uznat že mi jde řízení krááááááááásně zlehka :P Zkoušel jsem to na zvedáku a točit volantem se dá malíčkem když jsou kola ve vzduchu. Podle mě jsem jen zhýčkaný 8)
Lukáš
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tohle není přímo na Tebe Winterwolf, ale zaujala mě ta tvá poslední poznámka o zhýčkanosti. Moje první auto nemělo ani posilovač řízení, ani brzd a vůbec mi to nepřišlo. Dneska máme minimálně alespoň jedno a pořád se najde někdo, kdo si ztěžuje, že to málo brzdí, volant jde z tuha, ... Jsme líní řadit, zapínat stěrače, vystrčit hlavu z okna, aby jsme při couvání lépe odhadli vzdálenost za autem, jsme líný otočit páčkou a zapnout světla, zapomněli jsme jak brzdit když to klouže, atd...
Aktuálně máme všechny auta v rodině akorát s posilovačem brzd a už bych si na absenci posilovače také stěží zvykal. Víc ale od auta nepožaduji a jsem max spokojen. Současně mě štve, že až budeme řešit nákup nového auta, že budu muset koupit víc než bych chtěl, protože nesmyslů je dneska v autech už v základu tisíce. Jsem toho názoru, že člověk by měl v autě řídit a ne se spoléhat na milion asistentů a jiných systémů a napůl chrápat :!:
Poslední auta která měla koule byla bez elektroniky, zbytek už stojí za 2 věci. 8E
Obrázek Obrázek
Winterwolf
Site Admin

Já jsem taky začínal s autem bez posilovačů ( Škoda 110R) které bylo o 7 let starší než já ,ale když si můžu vybrat tak proč by ne. Auto používám na ježdění z bodu A do bodu B a k tomu potřebuji hlavně maximální komfort. Když se chci vyblbnout a zajezdit si tak si vezmu skůtříka a nebo jedu na okruh. A hlavně je to o tom ,že když už máš všechny ty vymoženosti tak ti pak v dalším autě chybí.

Je totiž paráda když přijdeš k autu , sáhneš na kliku ono se odemkne , podle čipu v kartě/klíči pozná jak má nastavit sedačku,rádio a klimu, sedneš si zmáčknutím tlačítka nastartuješ , dáš na "řadící" páce D a jedeš kam potřebuješ , když to jde tak si zapneš tempomat a věnuješ se pouze provozu okolo sebe a nic víc neřešíš.

Prostě mám rád elektronické pomocníky/kurvítka v autě 8)
Lukáš
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Jo, chápu Tvoje priority. Nemám rád, když musím řídit manželčino auto a všechny tyhle věci si musím převekslovávat. Protože je to BLBÉ auto.
Všimni si, že DOBRÁ auta nemusejí mít ani nastavitelný volant, ani výškově nastavitelná sedadla apod. Při jejich konstrukci někdo MYSLEL (nebo použil již odzkoušené) a vytvořil auto ERGONOMICKÉ. (Ne jako ty debility s rychloměrem málem před spolujezdcem apod.)
A vůbec nejlepší je, když mými auty nejezdí nikdo jiný. Nic mi tam nepřeštelovává, nezanechává mi tam ani věci, ani nepořádek, nezaparkuje mi ho jinak a jinam, než jsem chtěl ...

Škoda, že ve Smartech je tolik elektronických krávovin.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Odpovědět