Tom byl rychlejší než já, takže já mohu doplnit už jen slovní hodnocení. Nebo popis?
Po příjezdu do Smartcentra v Chemnitz bylo pro všechny připraveno jednoduché občerstvení - párečky, obložené housky, káva a všelijaké limonády, bonbony apod.
První dvě hodiny byly věnovány soutěžím - nakládání "zavazadel" na čas do nového Forfoura, tipování, kolik míčků je nasypáno od podlahy k oknům ve 451 a jízda zručnosti se 453 v automatu. Tuto část dne zřejmě sponzorovalo Smartcentrum.

+
Odjezd na "vyjížďku" Erzgebirgem. Kolona (odhadováno 70 až 90 vozů) se rozdělila na několik skupin, které jezdily po dvou trasách, které se křížily a prolínaly, v důsledku čehož se nejdéle po 10 minutách potkávaly skupiny Smartů, takže pořád bylo koho zdravit, na koho mávat, troubit. Na křižovatkách doprava regulována velkým množstvím dobrovolníků, kteří zastavovali ostatní dopravu, nám ukazovali cestu, dělali žertovná vystoupení. (Mimochodem, neumím si představit, že by dobrovolníci mohli takto zasahovat do dopravy v ČR. Už po pěti minutách by to rozehnala PČR!) Vyjížďka trvala dobře třiapůl hodiny. Už mě bolela ..
Příjezd do cílové destinace - na dvůr depa kurýrní firmy (dalšího sponzora), zaměstnavatele hlavního organizátora - firma vyklidila všechna svoje auta ze dvora, aby dámy a páni Smartisti měli kde zaparkovat. Také vyklidila překládací halu a někdo do ní narovnal desítky skládacích stolů a lavic. U jedné strany stál kamion s návěsem - podium pro kapelu, která tam celý večer hrála. Přítomna byla cateringová firma (připadalo mi to jako catering nějaké velkouzenářské firmy), takže bylo možno zakoupit si steak s pečivem, wurst s kartoffelsalátem, pivo apod.
Celý sraz byl zřejmě organizován jedním neuvěřitelným chlapíkem, Andreasem (poslední foto - vpravo, s dítětem v náručí), který dokázal sehnat desítky nesmartích pomocníků, dobrovolníků. Všichni byli velice vstřícní, ochotní, příjemní ...
Mimochodem:
Andreas říká, že jsme jeden Schengen, hranice v podstatě neexistují, všichni máme Smarty, takže jsme v podstatě Smartí národ a měli bychom i běžné srazy pořádat společně. On je Němec, manželku má Polku, do Čech je to kousek ...
Říkal, že již jednou posílal pozvánku na akci, která se konala v Trojzemí (vyjížďka protínala včechny tři země), ale protože se konala ve stejném termínu, jako naše, česko-slovenská akce, tak jeden z našich administrátorů odmitl její zveřejnění, aby lidi nejeli za Andreasem, místo ČS akce.
Česká republika byla zastoupena dvěma posádkami, Polsko mělo posádek šest.
Jo, byl to BEZVA den!