Velká spotřeba+přibývání oleje.

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
JBC
Site Admin

Re: Velká spotřeba+přibývání oleje.

Příspěvek od JBC »

A co si od někoho půjčit vstřikovače a zkusit vyměnit jen vstřikovače?
To, že to žere benzín, to by člověk přežil. Ale že to ku.ví olej a ten ztrácí mazací schopnosti, to je špatně.
Kromě toho - nehrozí nebezpečí výbuchu? Jestli je v oleji benzín a ten olej se zahřeje, tak se to musí hodně odpařovat.
Z toho oleje není ten benzín cítit?
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

Těžko říct, zkoušel jsem zapálit a nic a netroufnu si říct, jestli smrdí benzinem. Ta půlka měrky je asi 0,35l a to přibylo zhruba za 1000km, takže asi ze 65l benzínu. Víc toho půjde ven asi výfukem. Jedině svíčku do výfuku a sledovat plameny :D .Chlapi, to jsou jen moje teorie, nevím, kudy benzín v motoru běhá, třeba je někde vlasová trhlinka po tom nárazu a tou se to někam cpe. Kdyby jste byl někdo z okolí Blanska, tak mu to klidně na testování s plnou nádrží půjčím.
Smart coupe Passion, 0,7, 45 kW 2005 O--O
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

Jako urcite, kdyz hledam unik poznam jestli kape benzin, nafta, nebo olej po cuchu, to se da poznat, navic u dieselu je olej cerny jako bota a nezbavis se jej z prstu ani za tyden drhnuti rukou Solvinou:).
Jinak do Ivancic to mas kousek z Blanska, jenze ted moc nemam cas se vrtat ve tretim Skrckovi, jeden je ve stodole - ceka na motor (uz je vsecko nabrouseny, jen slozit a jet).
Pro druhy (diesel) se 100.000 km (ten uz by mel umrit se mnou, hehe, 0,7 benzin pujde do sveta :D)) pojedu uz tenhe tyden a taky bude chtit trosku domazlit:).

Normalne jsem delal rychly propocet, kdyz budu tankovat za TankOno ceny, jezdim za nejakych 0,97 kc/1 km s CDi, s Fiatem Bravickem na LPG to mam za 1,20 Kc/1km (mam tam tazne), a kdyby mi 0,7l Skrcek bral "jen" 5-6 l/100 tak je nejdrazsi na provoz (nekde kolem 1,40-1,70 kc/km podle pumpy).
To je celkem masakr, ale holy fakta, za vic jak 1 kacku/1 km me moc jezdit nebavi, si vzdycky predstavuju jak svistim po silnici a kazdy 1 km vyhodim jednu minci z okynka, hehehe :mrgreen: *5* .
Naposledy upravil(a) mugwai59 dne pon 25 dub 2016, 14:49, celkem upraveno 1 x.
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

Ve velké koncetraci jo, ale kdyby bylo pár deci ve dvou litrech oleje? Takovej frňák teda nemám :lol:
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

To je pravda, on motorovej navic smrdi sazema jako komin, takze to asi spolehlive zamaskuje :D) .
Jedine vzit z jinyho motoru 100% bez benzinu, udelat dva vzorky, zkusit nejak (pres knot - kus hadru) zapalit a pozorovat jak to kouri a hori:).
Nic lepsiho me nenapada:).

Trhlinka po havarce na motoru to asi bude blbost, spis blazni nekde studenak u jednotky, nebo ten vstrik:).
Zkontrolovat konektory u vsech vstriku a jednotky(!) pozor, ta se mohla zatrast po narazu, takze hlavne tam a uvidis, nekdy staci sundat a nandat konektor a jezdis:).
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

To můžu zkusit, pár kanystrů z dřívějších výměn mám. Když jsem to koupil, tak kontakty na jednotce byly jak brčál, klasický zatékání, ale většinu to najelo bez problémů. Jak to proměřovali, tak se zkoušely všechny možný kombinace drátů, zap. káblů, cívek a svíček a nic se nenašlo, to tak bývá, člověk odjede a blbne to znova :mrgreen:
Ještě mě napadlo, prohodit vstřiky, třeba 1 s 3, to by pak mělo hlásit chybu 303. Ale s tím nemám žádné zkušenosti, složitý úkon? Dál změřím ještě jednou komprese, mrknu na svíčky a kamerou hodím oko do válců.
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

Zkus, neni blbej napad, proste jed postupne vylucovaci metodu od nejjednodussi mone zavady po tu nejtezsi:).
Ty zeleny kontakty bych proveril naopred vizualne, pak nastrikal a istil, na neci mereni se vybodni, muze to byt na hranici a prave takto se to projevovat:).

Jak jsi zminil medenku co je na rynach, tak je to asi jasny, asi to docasne vzdycky vstrikuje v rezimu sytice (proste to dava vstrikum nejaky blby casovy pulsy).
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

To jsem pucoval hned, jak jsem to koupil, ale jestli je něco v konektorech, nebo už dál na tišťáku v jednotce, to asi nezjistím. Prostříkaný a vysušený několikrát i ten koberec jsem nařízl, abych se tam dostal. Je tady něco, jak na ty vstřiky?
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Pazour66 píše:A teď, co si to člověk nemůže nechat, nebo prodat na náhr. díly a musí na odhlášení a dokladem ze šroťáku, to je na prd. Klidně bych koupil jinýho, kdyby tento mohl někde bez placeni stát na nahradní díly. :mrgreen:
Dojdeš na registr necháš vystavit vývozní značky, tím bude odhlášenej a necháš si ho na díly.
451 Brabus Xclusive 75kW 2011
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

Ty brďo fakt? :idea:
Ta možnost toho sytiče je hodně reálná. Vlastně se to za chvílu přechlastá, nepálí, trochu benzinu jde dolů a až svíčky oschnou, zas to pálí. Může to dělat vstřik, nebo jen to blbý časovaní? Jak se dopídit jádra pudla, je to vždy první válec.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

První válec je ten u rozvodů, myslíš ten ?? - jinak pánové jste to tak důkladně rozebrali, že to zákonitě musí být úplně něco jinýho, abych taky přispěl do odborných pindů - co takhle sonda , co snímá polohu klikového hřídele, aby se vědělo kdy stříknout - včíl mudrujte .....????!! *VV* :-))) *pivo*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

Ha, Jindřich a zase další brouk v hlavě :D . V tomhle jsem už úplně mimo, tak se budu jenom ptát :oops: , první válec taky počítám zprava od rozvodů a ta sonda na klice je jedna, nebo pro každej válec? Co " vypíná sytič" a jak se dozví ŘJ, že ten válec nepálí? Asi nejdřív prohodím ty vstřiky. Mám si dát na něco bacha? ]:-(
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

To, že válec nepálí, se dozví od "senzoru klepání". Sice si neumím představit, jak v tý směsi otřesů, škytů, vrzů a pšouků pozná, z kterýho válce zrovna chybí rána po zapálení, ale pozná to.
Snímač polohy klikové hřídele je jen jeden. Najdeš ho vedle pravého dolního rohu intercooleru. Myslím, že aby ses tam dostal, tak musíš demontovat škrtící klapku.
Sytič může vypínat několik věcí najednou - senzor klepání, lambda, otáčky motoru ve vztahu k poloze škrtící klapky.

Seznam senzorů najdeš tady: http://www.evilution.co.uk/index.php?menu=info&mod=495
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Pazour66

Příspěvek od Pazour66 »

Dík, myslel jsem, co ho "vypne", když to je už zahřáté a nemusí se dodávat bohatší směs, v podstatě moment, kdy to spadne z vyšších otáček do volnoběhu. U smarta mě ty otáčky lítají nahoru dolů, než se to zahřeje. To je normál? A jak by mohla ta sonda na klice, způsobovat problém, co tu řešíme? Tyto věci fakt nevím, proto furt prudím :oops:
Už jsem na to koukl, píšou, že i když je jen sonda volná, může to zlobit, mrknu na to. Ještě m sytiči, tohle všechno ho může vypnout :shock: . Já myslel, že k vypnutí je tam extra čidlo, nějaké teplotní.
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

K tomu lítání otáček nahoru a dolů - velmi často to bývá špinavou škrtící klapkou.
Vyšší otáčky na začátku si to taky může držet kvůli předehřevu lambdy tím nezávislým topidlem (vpravo vedle motoru), které údajně baští 50 A proud, takže se může motor programově víc točit, aby alternátor dával alespoň nějaký proud.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Odpovědět