Já řídila auto prvně po letech, tak nejsem ta pravá na doporučení. Ale byla jsem velmi překvapená, jak lehounce jde na místě vytočit volant na pný rejt. Pamatuju se, jak jsem s tím ještě v autoškole a pak v první škodověnce bojovala. Tady to je opravdu "stéblem slámy", jak píše JBC.
Pro JBC mám ještě dotaz: krom blbostí a "holčičích vychytávek, co řeším (šuplík pod sedaadlo řidiče a roletka do kufru, co asi nějak vyřeším svépomocí) bude třeba vyřešit ty písty na zadním skle. Je výměna jednoduchá, aby to zvládl můj šikovný chlap? (já sama do toho nejdu) To je zatím jediná věc, co je třeba udělat rychle, ať neriskuju rozbití skla.
A můžete prosím poprosit kamaráda, aby mi poslal na sebe kontakt (můj mobil i mail má). Chtěla bych vědět, zda by mi parkovacího pípáka, tempomat, kamery a případně područku namontoval on, nebo jestli mám hledat někoho jiného. Nehoří, nedoutná, jen ať vím, co je ochotný udělat a mohu se domlouvat na detailech.
Jinak auto má krapánek pomalejší prvotní rozjezd zpátečky a reakce brzdy i volantu není na první polechtání. Ale není to nepříjemné, jen je třeba to dostat do ruky (nohy) a získat cvik. Při zkoušení maxima, co to dá a umí (překvapivě i při jízdě na maximum, resp. nad maximum

) je pocit uvnitř fajn a celkem bezpečný, nic se nikde neklepe, hluk v kabině nijak drastický ani na D1... a při bratrově záměrné jízdě "na prase" žralo sotva 6/100. Při slušné jízdě městem taky OK. Takže i tady spokojenost. Ještě uvidím, co olej.
A bonus na závěr: Podle servisní knížky a razítek bylo krom první prohlídky až do 93 tis. pravidelně a každoročně servisováno v jednom městě a vypadá to, že mělo od začátku do konce jednu majitelku. Loni byl velký servis. Podle všeho se tak dostalo mému smartíku každoroční odpovídající péče. Teď má najeto lehce přes 100 tis. a já se vynasnažím ve slušném zacházení pokračovat.
A ještě jednou díky, vděčná jsem až na půdu

Vynasnažím se, abychom se viděli 9.9.!