Porucha řazení - sem tam tři proužky pípa

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Odpovědět
Ivo

Porucha řazení - sem tam tři proužky pípa

Příspěvek od Ivo »

Zdrav?m v?echny Smar??ky.
Man?elka cht?la Smarta ji? 3 roky, pot? co jsem j? ho ve Smart-centru v Praze p?j?il k narozenin?m, a tak jsme ho ned?vno koupili.
Chci se zeptat na to jak pe?ovat o p?evodovku???
N?kolikr?t n?m na displei nasko?ily t?i vodorovn? ??rky a ozvalo se p?p?n?...
Nen? to n?jak? porucha? V kn??ce po p?ekladu p??ou, ?e je to porucha rozvodov?ho syst?mu???
Naposledy upravil(a) Ivo dne pát 14 pro 2007, 10:33, celkem upraveno 1 x.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Podle m? nem? sign?l o poru?e rozvodov?ho syst?mu nic spole?n?ho s p?evodovkou, to by tam byla porucha p?evodov?ho syst?mu, nebo tak n?co. Rozvodov? syst?m znamen? prim?rn? a sekund?rn? rozvodov? kolo, rozvodov? ?et?zek, va?ky, ventily. Smart m? tzv. hydraulick? se?izov?n? ventil? tj. automatick? vymezen? v?le ventil? tlakem oleje. Jsou tam jak?si t?sn?n?, kter? kdy? odejdou ( nap?. motor m? hodn? najeto nebo byl d?n ?patn? olej ) za?ne prosakovat olej a v?le ventil? u? nejsou tak p?esn? vymezov?ny. Pros?kl? olej se dost?v? do spalov?n?, tedy zp?sob? to tak? ?bytek motorov?ho oleje a v?t?? kou?ivost. Tahle z?vada se ze za??tku projevuje sp??e za studena a to klap?n?m ventil?.
Jestli m? Smart n?jak? ?idlo na rozpozn?n? sn??en?ho tlaku oleje pod zdvih?tkama ventil? to nev?m, ale mo?n? to je. Tak? by tam mohlo b?t ?idlo na zv?t?enou v?li ( provis ) rozvodov?ho ?et?zku, nebo vibrace va?ky v lo?isk?ch. Nev?m te? u? ?ist? spekuluji, ale ka?dop?dn? tuhle z?vadu s?m t??ko odstran??. Bu? se za??n? pomalu opravdu projevovat n?jak? z?vada, nebo je na?at? jen n?kter? ?idlo. Nejlep?? by bylo nechat si ud?lat diagnostiku, tam bude n?co v?c.

Jinak co j? v?m, tak p?evodovka b?v? bez?dr?bov?. I p?evodov? oleje jsou dnes celo?ivotn? a p??padn? v?m?na se d?l? jen pokud dojde k z?vad?. Jestli Ti jde ?azen? dob?e nem?? probl?m.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Ivo

Příspěvek od Ivo »

No asi jsem to ?patn? p?elo?il, dneska jsem zjistil ?e je to asi Rozvodn? syst?m a tedy to m? n?jakou souvislost s elektrikou asi? Zkus?m prost??kat ?idla a mrknu na pojistky a dr?tky....
Jinak kdy? ty ??rky sv?t? tak auto norm?ln? jede a ?ad? na automat i manu?l, akor?t nen? vid?t jakou tam m?? rychlost. Ale ??k?m stalo se to jen p?rkr?t.
P?evodovka jde dob?e, tak ?e s n? nic nebudu d?lat.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tak to bude n?jak? pt?kovina. Zkus s t?m ud?lat to co jsi napsal a uvid??. Dej v?d?t jak jsi dopad.
Obrázek Obrázek
bajza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bajza »

??go sm?r??ci v?echny v?s tady zdravim. Vlastnim For2 0,8cdi p?evodovku mam automat/tiptronic a nedavno jsem mel stejn? problem jako Ivo- t?i ?arky na displeji ale k tomu mi jeste blikala kontrolka ESP a auto se nechtelo rozjet. Stalo se mi to dvakrat kratce za sebou stacilo jen znovu nastartovat a bylo po problemu od te doby jsem najel uz asi 4000km a zatim vse OK 8) Nejlep?? z?vady jsou ty co se samy vyl??ej :lol:
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Ahoj tak? T? v?t?m :wink:
No m? se asi dvakr?t dlouho po sob? stalo, ?e jsem vzal ost?e zat??ku a rozblikala se mi ESP sign?lka, jen?e u? se j? necht?lo zhasnout, tak bylo jako u Tebe nun? motor vypnout a znovu nastartovat a byl klid.
N?kde jsem ?etl, ?e pr?v? kontrolka ESP se ?asto rozsv?cela u v?ce majitel? Smart a tak ve fabrice za?ali nastavovat men?? citlivost ESP. No asi to trochu omezili, ale jak se zd? zcela neodstranili.
Obrázek Obrázek
Odpovědět