Po precteni zavad nam diagnostika napsala chybu "Akcni clen (acutator) - spatna vychozi poloha". Rekl jsem co a jak, ze jsem to mel sundane, atd. a ze jsem se docetl, ze by to melo jit poladit jeste pres tester. Jenze panove nevedeli. A nevedeli toho vic, napr. ze pro uspesne nastartovani je potreba mit volic v poloze neutralu, dale ze pro uspesne zarazeni neutralu je potreba seslapnout brzdovy pedal apod., s omluvou, ze sice tady tech vozitek je u nas dost, ale oni to moc nedelaji.
Kazdopadne po zhruba pul hodine a jedne zkusebni jizde se po znovu-precteni pameti zavad nabizela moznost:
1) nauceni krajnich poloh palce akcniho clenu;
2) nauceni zacatku treni spojky.
Pri prvnim nekolika minutovem testu se podarilo opravdu "naucit" actuator jak ma hodne vyjizdet, aby dokazal ovladat spojku tak, jak ma.
Bohuzel na zaber vozidla a ty rozjezdy to vliv nemelo zadny.
Test druhy - nauceni zacatku treni - vsak nesel nikdy dokoncit cely.
Toto vypsal tester:
vysledek: vadny akcni clen, popr. el. vedeni.
postup: manualni kontrola a nastaveni vychozi polohy akcniho clenu;
- kontrola elektroinstalace;
- vymena akcniho clenu.
Dale to radilo, ze pro nastaveni vychozi polohy akcniho clenu je mozno pouzit diagnosticke prirucky WIS.
S ohledem na to, ze jsem ja pri prekladu toho anglickeho navodu mohl udelat chybu a ne vse mi tam bylo uplne jasne, jsem je poprosil, zda-li by se nemohli na ten postup podivat a ze ja bych ho porovnal s tim, jak jsem to nastavil ja.
Jenze prirucka byla v druhem pocitaci a navic pan neumel nemecky, takze "nema cenu se tam divat".
Timto bych rad poprosil Vas, kdo anglicky umite, aby jste se pokusili prelozit tento text:
With all 3 bolts loosened, slide the unit towards the centre of the car (to the right).
The actuator will only move about 2mm or 3mm before you feel it hit an obstruction.
Stop pushing the actuator and it will move a fraction back to the left by itself.
Give it a 5 seconds to settle and tighten the 3 bolts back up
Mockrat dekuji za pomoc.