Přestavba na plný automat 2

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

hele já mam automaty rát, tak mi na ně nešahejte :twisted: :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

není automat jako automat
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
marko583
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marko583 »

David0600 píše:není automat jako automat
hlavne v smarte neni automat...
robotozivoana prevodovka je nieco ine ako automat...
i ked vysledny efekt je rovnaky...
Smart Roadster Coupe 2003 - ano, je to tak, pokorili sme 230.000 km. povodny motor, prevodovka a dokonca aj aktuator... Akurat spojka sa odporucala do vecnych lovist pri 210.000 km a 10 rokoch prevadzky. A odisiel uz aj starter, ci alternator a preventivne je tam aj nove turbo.
Jaguar XJR 1996 - 203.000 km nova vydreva na ceste, daka lakovacka porobena, opat vyzera ako ozajstne auto
Mercedes Vito Marco Polo 2000 - milion kilometrov, ale to byvanie kde chces nicim nenahradis
Hyundai Atos 2004 - 92.000 km a s tym sa da ist furt plny a aj tak to nejde :-)))
Oltcit Club 1988 - rozobraty do srobika a vyvarena karoseria, nachystana na lakovanie...

Kto brzdi, prehrava...
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

marko583 píše: i ked vysledny efekt je rovnaky...
No efekt nieje rovnaký :lol: - poctivej automat má svý světlý stránky a přednosti. Robotizovaná almara ve smártu žádný přednosti nemá. V porovnání s regulernim automatem. Ale má přednosti proti manuální almaře.
A já sem tak strašně línej řadit (ale hlavně mačkat spojku) :lol: V manuálních autech taky spojku mačkám jenom při rozjíždění, pak uš na to seru :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

marko583 píše:
David0600 píše:není automat jako automat
hlavne v smarte neni automat...

proto sem to napsal ani na tiptronic to nikdo nepřekope :P
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Chorche píše:... spojku mačkám jenom při rozjíždění, pak uš na to seru :lol:
:shock:
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
marko583
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marko583 »

DYK77 píše:
Chorche píše:... spojku mačkám jenom při rozjíždění, pak uš na to seru :lol:
:shock:
normalka, asi ma zavodak. na sekvenckach to vraj ide aj bez spojky....
Smart Roadster Coupe 2003 - ano, je to tak, pokorili sme 230.000 km. povodny motor, prevodovka a dokonca aj aktuator... Akurat spojka sa odporucala do vecnych lovist pri 210.000 km a 10 rokoch prevadzky. A odisiel uz aj starter, ci alternator a preventivne je tam aj nove turbo.
Jaguar XJR 1996 - 203.000 km nova vydreva na ceste, daka lakovacka porobena, opat vyzera ako ozajstne auto
Mercedes Vito Marco Polo 2000 - milion kilometrov, ale to byvanie kde chces nicim nenahradis
Hyundai Atos 2004 - 92.000 km a s tym sa da ist furt plny a aj tak to nejde :-)))
Oltcit Club 1988 - rozobraty do srobika a vyvarena karoseria, nachystana na lakovanie...

Kto brzdi, prehrava...
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

jde to udělat i s normálním autem s háčkem ale se svým sem to nikdy nedělal
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

O manuální sekvenci jsem četl, že se to tam láduje bez spojky, ale vyžaduje to trochu síly. Na proti tomu je to rychlý.
S klasickým Háčkem bych to neriskoval i když prej to jde, ale chce to znát svoje auto a je to spíše taková nouzovka, když se pos.re spojka.
Obrázek Obrázek
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

Jáká nouzofka ??? :lol: Akorát nesmíte bejt mněkoni a musíte to skusit. Pointa je pouze v tom, že musíte sesynchronyzovat otáčky almary a motoru. Chce to trochu citu a de to. Musíte dát meziplyn při podřazovanání věčinou, ale řadit nahoru de bez meziplynu.

Jináč ten anglán tam píše že stačí dodělat čudlik a naletovat dráty k tištáku. Pohoda. Ale píše že někerý verze budou chtít přehrát soft v ECU. A moje otáska zní - umí tady někdo z vás přehrávat softy ?
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
Panter

Příspěvek od Panter »

jo hosi kdyby jste jezdili s nakladakama bez synchronu vedeli by jste hned o cem Chorche mluvi, sice u osobniho je to docela prasecinka ale proti gustu zadnej disputat

k tematu: jezdim na automat, kdyz potrebuju zrychlit podradim si sam , nahoru to samy (viz hlaska o 6° )
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

prasečinka by to byla dyby to šlo přes zuby. Ale jezdim takle se služební fóbijí 7 let a přesto že to je hrozná mrtka, tak jezdí a almaře nic neni.
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Mě se jednou za hodně dlouhej uherák stane, že když rychle řadím a nestihnu sešlápnout nohou spojku až na podlahu, tak zuby v převodovce o sebe zaškobrtnou. Neumím si představit řadit běžně bez spojky, když tam k tomu ta spojka je. Ani v knize "Horký volant - škola závodní jízdy" nic podobného nepopisují, tedy pokud nejde o závodní sekvenční převodovku. Dá se řadit bez ubrání plynu, čímž trpí spojka, ale ládovat kvalty bez spojky si na svém vydělaném autě netroufnu i kdyby mě hodně sralo.
Obrázek Obrázek
road-star
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od road-star »

DYK77 píše:Mě se jednou za hodně dlouhej uherák stane, že když rychle řadím a nestihnu sešlápnout nohou spojku až na podlahu, tak zuby v převodovce o sebe zaškobrtnou. Neumím si představit řadit běžně bez spojky, když tam k tomu ta spojka je. Ani v knize "Horký volant - škola závodní jízdy" nic podobného nepopisují, tedy pokud nejde o závodní sekvenční převodovku. Dá se řadit bez ubrání plynu, čímž trpí spojka, ale ládovat kvalty bez spojky si na svém vydělaném autě netroufnu i kdyby mě hodně sralo.
dtto. občas vyřadím na služebáku bez spojky na neutrál, řadit bez spojky opravdu ne
A smart fan of the Smart club without a Smart car anymore. That's fun. And that's smart. :wink:
Odpovědět