Toto je zkouška fora-Motorový olej

Řešení problémů s motorem
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

xlukas.cz píše:Ani náhodou nemůžete očekávat,že se v každém tématu bude bavit jen o tom, co je nadpis. To je naprosto nereálné. Mazání příspěvků povede jediné k nasirani pisatelu a lidí sem přestanou chodit.Někdo napíše, že mu píská v motoru. Na to by musel založit několik témat. Jedno na klínak, druhé pumpu, třetí alternator, čtvrté klima. Potom přijde na to, že to nepíská v motorů, ale jde to od kola, založí další téma a někdo mu bude chtít poradit, že to může být od rozvodu. Aby nebyl ot musí mu to napsat v sz nebo napsat do nového tématu. Ovšem pochybuju, že ten zakladatel tématu bude hledat jiné témata, jestli mu v nich náhodou někdo nenechal radu, jak vyřešit jeho problém. Každý, kdo si založí téma ke svému problému, tak tam taky očekává odpověď a vyřešení.Když se bude odkazovat na jiné témata, tak to ty lidí taky nebude bavit. Každý má pocit, že je ten jeho problém jedinečný a od těch ostatních se trošku liší. To by se tady ty témata totiž pořád neopakovaly. Viz. Smarti nemoc, nemožnost zařadit, atd.
Že se bude psát o tom co je nadpis s tím nepočítám,ale ten nadpis by měl aspoň obsahovat informaci co je v tom příspěvku,jinak když bude někdo další hledat svůj problém podle nadpisu tak ho nenajde,mazat někomu nový příspěvek nechci a ani to nemůžu dělat dokuď bude servis nepřehledný jako to je teď,protože nemůžu mít někomu za zlé že něco nenašel.
Pokud dá do nadpisu třeba pískání od motoru a nakonec se ukáže že mu pískaly třeba brzdy,tak než se vyřeší problém tak může psát o jakémkoliv pískání a až se najde příčina tak se pouze upraví nadpis aby se vědělo co v tom příspěvku je.Případně se to přesune do odpovídající složky.
Pokud se základní poruchy setřídí tak,aby to bylo přehledné,tak si to budou lidi nejdřív číst a pak napíšou dotaz,přece nemůžou vznikat donekonečna nové dotazy žere olej,actuator...atd
Nikoho nového znechucovat nechci.
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

DYK77 píše:Požadovat aby se tvořili jen přesné, téměř profesionální dotazy a stejně hodnotné odpovědi je tady mezi 90ti procenty laiků nemožné. Vymazáváním příspěvků , které utíkají trochu někam jinam se docílí vytržení slova a celé řešení bude s vytrženými příspěvky vypadat hrozně kostrbatě. Spousta lidí si myslí, že se tu jen OT psalo a nemazalo, ale za sebe mohu říci, že v celkem by to dalo několik dní, kolik jsem trávil mazáním OT. Za něco si mohu samozřejmě sám , ale už tu bylo , že po mojí čistce spadnul počet příspěvků mých i jiných o několik stovek !

Další věc proč se tu všude vyskytuje hojně OT je, že než se fórum rozjelo reagovalo se ve všech rubrikách na každý příspěvek jakkoliv , protože jsme potřebovali komunikovat aby to tu nechcíplo. Zkrátka někdo měl problém a nikdo nevěděl odpověď . Jak není odpověď není zájem se sem vracet, je tu přeci mrtvo. Tak jsme toho dotyčného alespoň pobavili, nakonec snad i nějakou radu dali a byla sranda, takže se začaly dělat srazy a rozjelo se to tu tím stylem jak to tady vypadá a že na partu si tady ztěžovat nemůžu, a jsou to staří dobří známí, či nováčci, kterým vysvětluji jak to je a proč je tu tolik OT.
Mě se OT také nelíbí a jsem pro , aby se vyhnalo ze SERVISu. Měla by být stanovena nějaká pravidla pro psaní, ale tak nějak v normálu.

Jsem pro jakoukoliv novou věc, která pomůže ale neodradí. Jedna věc je dobře si počíst a druhá věc je v pohodě si pokecat o svém problému bez toho , abych po sobě kontroloval každé slovo aby nebylo mimo téma.

Není to nic ve zlém, jsem rád že tu je zájem o vylepšení, ale tohle téma je hrůza. Jdu se raději věnovat auditu :)
Nejde o přesné dotazy ale aby odpovídal název dotazu tomu co je v tom příspěvku.A nebylo v nadpisu akorát "prosím pomoc",aby když bude někdo hledat svůj problém tak aby věděl kde se to řešilo.
Pokud příspěvek utíká trochu jinam,tak to je ještě v pořádku,ale nemůže utíkat třeba na hory nebo k vařečce,tím neříkám že by v servisu byly samé vařečky,ale občas tam nějaké výplody jsou.
Že se může mazat jenom tak aby další příspěvky navazovaly na sebe mě je jasné.Že se OT v servisu mazalo to vidím.Tolerování OT v době kdy sem chodilo málo lidí je pochopitelné,jinak by se forum nerozjelo.

V první řadě jsem chtěl ze starého servisu příspěvky přetahat do nových kategorií aby příspěvky odpovídaly kategorii které se týkají a případně upravit nadpisy,aby co nejvíc vystihovaly čeho se to týká,potom podle toho jak by to vypadalo tak to upravit dál.
Ty pravidla která jsem napsal tak jsem zkopíroval z nějakého fora s tím že jsou k diskuzi,proto jsem to ani nezamykal aby se k tomu mohl kdokoliv vyjádřit,nemám zájem o nějakou šikanu lidí.Budu rád když se k tomu kdokoliv vyjádří.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Takhle jak jsi to napsal s Tebou souhlasím. Za tímto účelem souhlasím s přetahováním příspěvků ze starého Servisu do nového a rozčlenění do kategorií.
Docela dilema je, jestli smazat nejstarší příspěvky s poškozenou diakritikou. *recycle*
Některá taková témata obsahují např. slušné fotky a nebo odkazy, Nevěřím že by se je snažil někdo přelouskat, ale kdo tu je od začátku ví co v nich hledat, takže takové příspěvky bych zařadil do sólo Servis rubriky pod názvem třeba "Spoškozenou diakritikou" než je úplně smazat. Tedy alespoň do doby, než se podobné téma objeví znovu a staré už nebude mít smysl.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

DYK77 píše:Docela dilema je, jestli smazat nejstarší příspěvky s poškozenou diakritikou. *recycle*
Některá taková témata obsahují např. slušné fotky a nebo odkazy, Nevěřím že by se je snažil někdo přelouskat, ale kdo tu je od začátku ví co v nich hledat, takže takové příspěvky bych zařadil do sólo Servis rubriky pod názvem třeba "Spoškozenou diakritikou" než je úplně smazat. Tedy alespoň do doby, než se podobné téma objeví znovu a staré už nebude mít smysl.
Diakritika jde opravit,ale toho času. :(
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Ono stačilo opravovat názvy příspěvků a některé důležité info. Nejde jen o čas, ale opravovat to je na zmagoření. Fakt děs.
Obrázek Obrázek
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

No je to na budku,vždy v servisu je 336 témat a 7135 příspěvků.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Právě. Proto bych nechal staré špatné příspěvky v kategorii Servis , ale v sólo rubrice neroztříděné a nová témata by se již třídila. Časem se vše aktualizuje samo tím jak se budou vytvářet nové příspěvky a staré se budou moci postupně smazat. Chce to jen trochu trpělivosti a znovu odpovídat na to co tu kdysi padlo.

Už jsi přemýšlel na jakou pozici dát novou kategorii servis? Nyní je :

Smart Autoclub
Bazar
Archiv

Dal bych to takhle s tím, že by se do kategorie servis přesunula rubrika servis a ta by se přejmenovala třeba jako "Nesetříděné" nebo "Staré servis fórum" apd. Do servisu bych přesunul i rubriku Tuning, protože to s tím často úzce souvisí , takže by fórum vypadalo takto:

Smart Autoclub
Než začnete brouzdat :-)
Ostatní
Smart Autoclub
ShoutBOX
Pro neregistrované

Servis
MOTOR
PŘEVODOVKA
KAROSERIE
Tuning
Nesetříděné - uzamčeno

Bazar
Prodám
Koupím
Ostatní

Archiv
Články - manuály
Naše Obce

Některé rubriky by se daly i přejmenovat, když se fórum zakládalo, nedalo se zcela předvídat jak se témata vyvinou
Obrázek Obrázek
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

To rozdělení by mohlo takhle být,ten tuning mě taky napadnul.
Já bych ty staré příspěvky zkusil postupně přemísit a potom by se vidělo jak to vypadá a mohlo by se vymýšlet dál.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Dobře díky
Obrázek Obrázek
Odpovědět