Výměna oleje

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

DavidS píše:Ahoj, mám jeden dotaz, nevíte někdo jakou předepisuje "normální" spotřebu oleje přímo Smart, pro můj motor? 0,6 turbo 40kw.... zkušel jsem to tady hledat ale bez úspěchu.¨

Díky
To je individuální, někomu to žere víc oleje než benzínu.
DavidS

Příspěvek od DavidS »

To ne :D ale koupil jsem auto před 14 dny a najel jsem s ním 1000km :D :D :D a dneska mě napadlo podívat se na měrku a byla na min. tak se ptám. Při koupi jsem nekoukal na olej, auto bylo pravidelně servisováno u Mercedesu vč. servisky, koukal jsem jen na motor...
Se spotřebou benzínu jsem na 5,1l/100km. Jo a do další výměny mám cca 3000km. Jinak v 90tis. dělali u Smarta komlet GO motoru. Motor nekouří ani není od oleje a jede jako drak :D :D :D
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

že bys byl světlá vyjímka
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Auto bylo po paní která to dostala jako nové od manžela a jezdila s ním "jako manžel" do autorizovaného servisu a když jí řekli že jen nutné udělat GO tak to nějak neřešila, jen pro info našel jsem fa.od MB na 32tis. za kompletní GO motoru.
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

neříkám že to tak není v tvém případě, ale v pondělí jsem si objednal desinfekci klima na smartu pohoda na druhém autě kabinovej filtr hnus fialovej když jsme ho vytáhli a servis pouze autorizovaný poslední faktura 37tis.v 60tis.km. Jezdil jsem vždy jen do autorizovaného servisu a ceny jsem akceptoval, ale když vidim ten filtr, kterej je dokonce i na faktuře je mi blivno
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Jasně, jen si myslím, že tu GO asi udělali nejlíp jak šlo protože znaj motor a vědí co potřebuje.
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Asi prostě doleju 0,5l a uvidím :D Ale stejně by mě zajímala ta spotřeba od výrobce, každý auto má nějakou spotřebu oleje 8)
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

to je jasné že má třeba koncern vw 1l oleje na 1000km :D
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

DavidS píše:Jasně, jen si myslím, že tu GO asi udělali nejlíp jak šlo protože znaj motor a vědí co potřebuje.
Dvakrát jsme nechávali dělat sváteční dort ve vyhlášené cukrárně, protože jsme si mysleli že tam vědí co to potřebuje , ale takovou hrůzu co z toho vzešla bych nepřál ani svému nepříteli. Kdyby jsme si to nechali udělat od známé podomácku tak rozdíl o 100% lepší. Jen chci říct že je to o lidech a ne o značce. Dolej ten olej na max a sleduj jestli ubývá a nebo jestli Ti jen dali málo oleje. Všeobecně je maximální možný úbytek oleje asi 1l na 1000Km aniž by to bylo na záruční opravu.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

v mercedesu go motoru za 32 tis? to je nejak malo.
zkus se stavit v mercedesu u vas a nechat si vyjet podle winu seznam dilu, co se tam nakupovalo. hned uvidis v jakem rozsahu se go delala.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Ok, hned zítra ho doleju a budu to sledovat. Dám info jak to vypadá :D
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Že objednali díly, neznamená že je dali do auta, oni s tím ty mechanici kšeftují a prodají to někomu bokem, když vyměňujou olej tak dají akorát novej filtr a dolejou to, hlavně u dieselu tam je olej hned stejně černej.
Měnil jsem olej v automatický převodovce a chtěli za výměnu necelé tři tisíce, tak říkám tomu na příjmu, že to nedám, ale že bych za to dal 1t., on že to nejde, že výdej oleje mají přes čipové karty, atd.., tak mu říkám že to nevadí že se to teda měnit nebude.A on nekonec že to teda nějak udělaj, na to jsem mu řekl že ale chci vidět jak starej olej vypustí a novej naleje přede mnou.
DavidS

Příspěvek od DavidS »

No, jednak jsem našel v autě originál fakturu s dlouhým seznamem... a dneska jsem koukal ze spodu na Smartíka a je tak vidět nové červené těsnění a nějaké díly v motoru vypadají nově :D ale to projetí přez WIN je dobrej nápad...
houzar
Smart ACE

Příspěvek od houzar »

http://www.small-things.at/

Ölwanne mit Ablass-Schraube
Detailansicht

zurück zur Übersicht

Produktbild
Produktgruppe Motorentechnik
Artikel-Nr. ST10249
Produktbezeichnung Ölwanne mit Ablass-Schraube
Verkaufseinheit Stk.
Gewicht 3,00 kg
Verkaufspreis / Stk. (incl.USt)
€ 99,00
Hier erhalten Sie “die” Ölwanne mit Ablaßschraube für Ihren smart !!!

…jetzt auch aufgenommen in die neuen Reparatur- u. Zubehör Handbücher wie z.B. “Jetzt helfe ich mir selbst” von der es 2007 eine neue Ausgabe geben wird !!!

Die Wannen wurden ab Modelljahr 2006 von smart positiv geändert, passen aber trotzdem auch ideal für ALLE Benziner, cdi´s und roadster von 98 bis Baujahr 2005.

Komplett-Einbau-SET mit neuer Ölwanne, Dichtungsmasse und Ölfilter (Kosten im smart Center ca. 20 Euro) sowie unserer detaillierten Einbauanleitung mit den wichtigen Anzugsdrehmomenten (wegen Dichtheit) zum Selbsteinbau !!!

Auf den Bildern kann man deutlich sehen, daß die neue Wanne jetzt mit einer “Vertiefung” ausgestattet ist und daß das Öl jetzt zusätzlich in einer “Sicke” zusammenlaufen kann, in der die Ablaßschraube sitzt. Das Altöl wird dadurch komplett entfernt. Bei den “alten” und flachen Wannen ist dies nicht der Fall.

Da mit einer aufgeschweißten, hervorstehenden Mutter bei einem “Aufsetzen” (durch das dünne Blech von 2 mm) ein Motorschaden droht, ist unsere Konstruktion großflächig und mit sehr geringer Aufbauhöhe eingebaut.

Obrázek
Formule H vysočina

mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
JSK

Příspěvek od JSK »

Tak jsem si v sobotu udělal svou první výměnu oleje u pidiauta, koupená pidiodsávačka za celých 179 Kč olej vytáhla sice na dvakrát (má malou nádobku), ale úplně, po proběhnutí nového oleje zůstal krásně čistý, za dvacet minut bylo hotovo, na podlaze ani kapka, prostě sranda práce. Horší záležitost byla střecha, která se kousla v zadní poloze a nechtěla se pohnout, hlásila "C", takže jsem si ji pěkně cvičně rozebral a složil, bratru za nějakých 7 hodin, to už se mi moc nelíbilo.
ForTwoCabrioPassion2000-klima, kůže audiopack, měnič CD; LandRover Discovery 300Tdi; Laguna II Grandtour 1,9 dCI
Odpovědět