Brabus Performance Tuning

Náhradní díly, servisy, kontakty ...
Odpovědět
Robin
Smart ACE

Brabus Performance Tuning

Příspěvek od Robin »

Má někdo tušení co to je? Našel jsem to jako položku k aktivování v originál Smartí diagnostice. Taky tam je Equipment Code k aktivování, což taky netušim co může bejt. Aktivovat sem to nezkoušel, poňáč k tomu potřebuju právě ty kódy, který se kupujou u Mercedesu, jak jsem zmiňoval jinde. Pokud máte nějakou konkrétnější představu, než že to bude nějakej kit na tuning na brabus, tak jí sem napište :). Díky
2012 Fortwo / benzin
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

Tak já si odpovim, je to tohle:

http://i76.photobucket.com/albums/j18/b ... /13_29.jpg

A podle všeho by to mělo dělat 66-74kW (nejsem schopen přijít na to, čim je výslednej výkon danej). Samozřejmě ne samotná trubka sání a jinej ventil, ale v první řadě přeprogramování jednotky, který se jmenuje právě Brabus Performance Tuning a je obsažený přímo v originál diagnostice Mercedesu (DAS). Vzhledem k tomu, že zase jedu na měsíc pryč, tak mojeho Smarta dostane Chrobák a jen co se vrátim hodim auto podruhý na brzdu a řeknu vám výsledek.

Oficiální cena trubky, ventilu a štítku na motor je kolem 200EUR (z toho ten nesmyslnej štítek je určitě minimálně půlka). Nicméně v nějakejch britskejch fórech sem to viděl za cca 110 EUR nový. Oficiální cena kódu je 160EUR, ale ten umim za 55EUR. Takže pokud to fungovat bude, tak 66 - 74 kW za nějakejch 165 EUR + práce mi přijde jako dobrej kšeft..
Naposledy upravil(a) Robin dne ned 30 srp 2009, 09:29, celkem upraveno 1 x.
2012 Fortwo / benzin
Gibon
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gibon »

To bude kouzelná trubka dědečka Troubelína.
Milí, mladí příchozí. Jsem to nejlepší co Vás na tomto fóru čeká.
miloracer

Příspěvek od miloracer »

tak to urcite ano za 165 eur by to mohol byt dobri kseft, na tej trubke je taktny ventil ktori ovlada podtlakom turbo urcite je iny ako napr na 45kw alebo na 50kw...
smart f2 r.v.99 40kw minulost 195000km
smart f2 r.v.07 52kw minulost 14000km
smart f2 r.v.99 40kw prestavba na facelift minulos
smart f2 r.v.06 37kw
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

Ve volnejch chvílích se tomu trochu věnuju a tak mám další informace. Takt ventil existuje pouze jeden jedinej. Starší, slabší smarty ho nemaj, proto pokud máte někdo slabýho Smarta, tak si tam ten ventil dejte. Je to levný a přidá vám to pár kilowat bez jakýhokoli dalšího zásahu. Jeden fungl novej mám, poňáč sem žil v domění, že na mojem Smartu neni, takže je k dispozici.

U novějších Smartů lze zaktivovat to, čemu řikaj Brabus Performance a podle všeho to neni nic jinýho, než remap řídící jednotky originál od mercedesu. Kromě toho, že se jednotka přeprogramuje (kód se kupuje u mercedesu a nebo ho umim sehnat já výrazně levnějš), tak se mění trubka sání. Pouze trubka. Co mě trochu mate sou dvě věci, pokud na ně znáte odpověď, budu rád:

1. Existujou dvě verze toho SB2 kitu. Jeden je pouze trubka sání a druhej je trubka sání a takt ventil. Ale nový (2003+) Smarty maj takt ventil všechny. Logicky by mi z toho vyplývalo, že de stejnej remap udělat na 600 motoru, což se mi zdá divný, poňáč má jinou řídící jednotku.

2. Trubky existujou tři. Standardní, 66kW a 74kW podle objednacích kódů přímo Mercedesu. Ale co mi neni jasný je, co je na tý trubce, jak výstižně použil Gibon "kouzelnýho," že s ní dává motor 66, resp. 74kW. Chápal bych kdyby byla trubka standardní a pak pro tenhle remap. Ale tohle mi fakt neni jasný. Dy je to jenom díra na vzduch..

Nakonec jsem nekoupil originál mercedes, ale na doporučení od Forge. Až se k tomu dokopu, tak jí tam dám a zajedu znova na brzdu.

Obrázek
Obrázek[/img]
2012 Fortwo / benzin
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

A jak zjistím, že ho tam mám??? Mám 2001 diesel, takže asi smolík,
že??? kolik to stojí? dík
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

Mluvim o benzínovejch smartech :). Nevim za kolik sem to kupoval, ale byly to stovky, ne tisíce..
2012 Fortwo / benzin
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

aha .. :lol:
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Robin píše:2. Trubky existujou tři. Standardní, 66kW a 74kW podle objednacích kódů přímo Mercedesu. Ale co mi neni jasný je, co je na tý trubce, jak výstižně použil Gibon "kouzelnýho," že s ní dává motor 66, resp. 74kW. Chápal bych kdyby byla trubka standardní a pak pro tenhle remap. Ale tohle mi fakt neni jasný. Dy je to jenom díra na vzduch..
Rozdíl je ve světlosti trubky. Slabší verze jí mají v jednom místě více zúženou.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

to jo, na to sem koukal. ale za prvé mi neni jasný proč je ta užší část "problém" zvl᚝ když to je zúžený v místě, kde ústěj podtlakový hadice ovládání převodovky (a turba, tam bych tomu rozuměl) a za druhý, i kdybych se smířil s tim, že širší hadice = větší výkon, což takhle jednoduchý neni, nicméně i kdybych to připustil, tak proč proboha existujou tři? to je skoro jako když deš do fastfoodu "small / medium / large." no nic, uvidim co se stane, až se to vymění..
2012 Fortwo / benzin
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

tak mám první problém, na kterym jsem se zaseknul. ví někdo jak přesně funguje SCN kódování u smarta, bo aspoň u mercedesa obecně? Při pokusu o přegramování řídící jednotky mě to donutí asi osumkrát vypnout a zapnout klíček, trvá to zhruba deset minut, relátka cvakaj, palubka bliká, prostě hrozný divadlo, ale na konci mi to napíše, že programování řídící jednotky nebylo dokončeno úspěšně.

Mám za to, že problém je v tom SCN, ale nemám tušení jak přesně to funguje a kde seberu kód. TAN kód mám, tzn. jsem schopen přeprogramování v DASu zahájit, ale obávám se, že problém nastává právě při tom SCN..

Uvítám jakejkoli typ.. díky
2012 Fortwo / benzin
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Coece nevim, ale zkus kontaktovat typka, co se jmenuje autodiagnostika. Uz sem moc nechodi a moc sdilny nikdy nebyl, ale verim, ze se s nim da pokecat a jestli vi, tak rekne. Zvlast, kdyz uvidi, ze uz o tom neco vis.
Telefon nemam, zkus jedine PM, nebo ho dohledat na netu.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

dival jsem se na netu, ale jedine kde je o tom zminka, je vzdy u roadstera 700ccm 60kw

myslím ze na 37 resp 45kw to asi nebude, i kdyz by to bylo fajn

motor 60 kw je sice podobny, ale ma mimo jine vstriky, turbo atd. prevodovka ma taky jine prevody.

Kazdopádně dej vědet jak to dopadlo
For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

Pajik: No co já mám zkušenosti, tak jsem z něj nikdy nic konkrétního nedostal. Buď věděl a nechtěl pustit, bo nevěděl.

Dawe: Mělo by to jít, DAS ti povolí aktivaci těch funkcí, který sou pro danej model aktivovatelný. Muj čistě laickej závěr je ten, že mi tam něco chybí, co on pozná a díky tomu to nezaktivuje. Bohužel těch informací na tohle téma je jak šafránu, buď je to přísně střežený know how, nebo se tomu prostě nikdo nevěnuje. Každopádně mám dojem, že by to mohlo bejt vstřikama. Sem přesvědčenej, že ta diagnostika umí poznat jakej vstřik tam je a já tam mám standardní, tzn. je možný, že to kvůli tomu nepovolí aktivovat. Vyměnim je a uvidim..

Každopádně, jak venku chčije, tak abych se na chalupě nenudil, tak sem si tam vrazil ten Forge TIK. A taky troubení z GMC. Konečně když chci (vyjímečně) zatroubit tak se nestydim..

Před
Obrázek

Po
Obrázek
2012 Fortwo / benzin
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

ten klakson me zajima ..., ale o tom asi v jinem tematu.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Odpovědět