Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jirka P píše:Jenže hoši, uvědomte si že dobrovolná částka je nejkratší krok do průseru, resp do toho aby se to tu rozhádalo! To vnímání hodnoty je sice strašně hezký, ale dospěje to ke známému proč on když já dal víc...
Ale dělejte jak umíte
Prave ze to ma samocistici mechanismus. Je tu hodne lidi, kteri se s nadsenim zaregistruji, udelaji 50 prispevku a pak jsou dal a uz se tu neukazi. Pak je tady, rekneme, to tvrdsi jadro. Ty "pruchozi" nechme prochazet a to tvrdsi jadro nema problemy, ne ?. Rozhadala se tady jen jedna expertka a vykrikovala pri tom "ja jsem se zaslouzila kdovi jak...". A uz je vycistena.... kde je ji konec.
Kdyz bude neco "povinne dobrovolne" budou se lidi hadat vic. Ja zaplatil vic, ja to chci zpet, ja nesouhlasim s tamdlenctim - to jsem si platit nechtel....
Podle me ta lehkost systemu "chces ? nechces ? jak chces ..." je uzasna.
No a jsme tam kde jsmy byli... Takže z toho co se vybere se zaplatí web (což je ok) a na zbytek se bude každej bát sáhnout, aby se předešlo hádkám, takže to tam bude zbůhdarma ležet a hromadit se a jednou za rok se z toho zaplatí daň za což vás pan Klaus pochválí.
ja mam za to, ze se na to nikdo neboji sahnout. ale jde o to, aby se ty penize vyuzily efektivne. ne je vyhodit za kraviny. efektivne znamena, ze budou slouzit vsem, kteri sem na tyto stranky chodi.
s casem je to proklete. kdybych vedel, ze na to mam aspon par dni, tak bych se pokusil rypnout do grafiky, pripadne verze.
SMART MC01 0,8 CDI Pure 2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km) http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279SCHVÁLENO !!!
No a na to tu celou dobu narážím. S tím přiznáním, o tom jsem mluvil hned když se zakládal klub. Každé občanské sdružení je povinné podávat každý rok daňové přiznání. Ta povinnost tu je, je to dané zákonem, který byl tuším letos novelizován s tím, že do přiznání nepodáváš, pokud jsi ve ztrátě nebo na nule.
Blanka0600 píše:
vždy by ty peníze přece nemusely jen tak nečinně ležet na účtu, mohlo by se alespoň s částí nějak naložit, ne? Plánuje se např. klubový kalendář, i tak by se daly využít, snad by proti tomu ostatní přispěvatelé nic neměli
Nemusely, ale o penězích nerozhoduji sám a jakékoliv názory zatím vedly do slepé uličky.
Blanka0600 píše:jasne, já to tak beru, to byl jen malý návrh, když Dyk psal, a přispívají další členové jen symbolicky, že peněz je dost , vypadalo to, jako by je ani už na účet nechtěl
To určitě ne, protože už dříve mě několik lidí vyzývalo, abych příspěvky zarazil a to se nestalo. Přeci někomu neznemožním možnost přispět, když sám chce , ale příspěvky nad 500,-Kč jsou nyní opravdu zbytečné. Uvědomuji si závažnost problému s hromaděním peněz a je až skoro trapné přijímat další finanční příspěvky, když není plán, který by příspěvky efektivně využil. Nápady jsou, ale 5 lidí má jiný názor na věc a ne a ne se dohodnout na kompromisu.
Druzeta píše:Dyk to napsal špatně, někteří to můžou pochopit a už nic neposílají že to není potřeba ...
Myslím, že to co jsem napsal splnilo účel. A to pochopí kdo chce jak chce, donutilo vás to oživit tohle téma a zapřemýšlet. Jiná situace byla, když bylo na účtě 8tis, jiná situace je teď když je tam skoro 20 a s tím se dá už něco podniknout.
To co jsem napsal mohu ještě kdykoliv přepsat, smazat
Pokud se to má řešit a dojít k nějakému závěru, tak bych vše hned tolik nepitval, nezatahoval do toho politiku, nehádal se, ale měla by se dát dohromady osnova na co vše příspěvky využívat a až pak řešit další detaily. Dospěl jsem k názoru, že z toho můžeme zaplatit prakticky cokoliv, nebo příspěvky jsou dobrovolné, tudíž se na ně nevztahují žádné reklamace, krom toho, že musí sloužit k účelu "na provoz fóra" potažmo na provoz Clubu (SAC) a platí zákaz zneužití.
Jakýkoliv výdaj by se měl týkat SAC, měl by být zveřejněn a pokud možno odhlasován či konzultován administrátory, pokud se nedohodnou, pak hlasovat pomocí referenda.
Jsem pro, aby se peníze točily, takže klidně bych nechal udělat kalendáře. Počáteční celkový výdaj by byl hrazený z účtu SAC a měl by být návratný v tom smyslu, že si kalendář každý následně koupí, přispívající na SAC možno cenově zvýhodnit. Budu rád, když se o výrobu kalendáře někdo zaslouží, mohu v tom pouze pomoci, protože celou záležitost bych momentálně časově sám nezvládal.
Zároveň jsem pro, aby se finance uplatnily na srazech a zaplatil se z toho třeba bowling, nebo lanovka. Drobné věci jako samolepka v hodnotě 15,-Kč by se mohla rozdávat zdarma jako present.
Navrhuji předmět financování:
( většinou se věci již takto řeší, někde by se dala najít další užitečné či příjemná řešení
1. Provoz a rozvoj webu ( hosting, doména, práce webmastera )
2. Výroba reklamního materiálu ( financování výrobních nákladů )
3. Nákup dokumentace ( zakoupení, převedení do el. podoby a nabídnutí ke stažení - autorská práva jsou mi všeobecně známa )
4. Srazy ( rezervace místa k zaparkování, skupinové vstupné části nebo celé atrakce - pro všechny, malé samolepky či jiný drobný rekl. materiál )
Jirka P píše:No a na to tu celou dobu narážím. S tím přiznáním, o tom jsem mluvil hned když se zakládal klub. Každé občanské sdružení je povinné podávat každý rok daňové přiznání. Ta povinnost tu je, je to dané zákonem, který byl tuším letos novelizován s tím, že do přiznání nepodáváš, pokud jsi ve ztrátě nebo na nule.
xlukas.cz píše:to mas pravdu. mam cas pristi tyden po - ct po 17:00.
zjistime co gibon, david, houska, ty, dawe, druzeta ... a zajedeme na vylet kousek za prahu, treba bude met i dyk cas a dorazi.
aaaa, koukam ze druzstvo preci jen asi bude.... A budete si pak taky nadavat do starych komunistu az se bude o necem rozhodovat ? A revizni komise, kterou povede nejaka baba, ta bude ? A budeme nejakeho predsedu pomlouvat, ze za nejake sluzby zinkasoval od firem provizi ?
Mmmm, to bude parada. Mno jo, jsme cesi.
to asi nebylo myšleno, že jakési "družstvo", ale že se sejdou administrátoři fóra a zkusí přijít s nějakým řešením (tak jsem to pochopila já) a nabídnout ho tady, potažmo každý může přemýšlet "nahlas" a psát nápady.....
Myslím, že cokoli od zaplacení webu po zaplacení oběda, parkování, ubytování ( exkurze do šantánu je taky určitě klubová záležitost ) a na srazu jsou účelně využité peníze. Třebas z mého pohledu by se mohly využít s čímkoli co souvysí s provozem klubu. A pokud by se mělo rozhodovat o čem tak to sem vyvěsit spolu s limitem do kdy se dá hlasovat a rozhodnout. Příspěvky by měli být dobrovolné je nesmysl se bránit penězům a dávat pevné příspěvky, já sám sem přispíval nedávno a spousta z vás už dávno a přitom necitím, že bych to dělal z vypočítavosti a čekal. A každej dá co chce. A se dají dohromady návrhy a tady vyvěsí k hlasování. A až tam bude tolik peněz že budou z účtu přetejkat tak je spousta charity a útulky vítají i malé dary....... Já bych hodil do placu nápad udělat ročenky o členech, nebo aspon použít k zadání nějakého Hů is Hů o klubu a jeho členech či kdo tu je... výrobek sám si kupím, ale zadání a print něco stojí. Mě by samotného zajímalo kdo je kdo tady a co jsou zač a co mjí za auto a pod.... A zústane něco trvalého po klubu a po lidech v něm.
Tento názor také sdílím, až na financování obědů podle mě dobrý. Jsem toho názoru, že oběd by si měl každý zaplatit sám, ale třeba hromadně zaplatit pití k obědu už by mohlo být férové.
Já jsem přispěl na letošek taky. Nějaký obědy, pití, parkování, to si každý zaplatí sám. Já bych byl pro, aby se přispělo manželům, kterým se narodí mimčo na kočárek a bude to dárek na hodně dlouho. Takhle se to vypije, sní, odjede a druhý den neštěkne ani pes. Dávám hlasovat pro tento příspěvek: Přispět na kočárek člena klubu.
Není to špatný nápad,
ale navíc jsou tu i tací, kteří si děti třeba už nepořídí.
To radši nějaký doplněk na autíčko. Koneckonců, kvůli autům tu jsme, ne?