Řazení rychlostí - Dlouho to trvá

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Odpovědět
aurum

Příspěvek od aurum »

tak dneska rano jsem uz ani nenastartovala :cry: Proste mi nesel zaradit neutral. Porad tam mam zpatecku. S takovouhle je to na odtahovku :-(
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Baterka je OK ?
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
aurum

Příspěvek od aurum »

DYK77 píše:Baterka je OK ?
baterka je v pohode. Startuje perfektne...proste je chyba bud v tom brzdovym pedalu nebo v razeni. Mela jsem tam zarazenou zpatecku pres noc a rano jsem uz tam ten neutral nedala. Nejde to. Uvidime odpoledne, jeste to zkusime, az nebudu v praci.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tak dobře že jsi si všimla, že Ti nejdou ty brzdovky. Proměř nebo nech proměřit brzdový spínač, pár závad tu už bylo.
Obrázek Obrázek
aurum

Příspěvek od aurum »

uz jsem objednana na pondeli do servisu. Smartik ted spinka v garazi, nakonec se nam nejak povedlo ho nastartovat a v garazi uz jsme nechali neutral, tak snad se startovanim problem nebude. Jen doufam, ze v pondeli nebude takhle hnusne.
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Jak jsi dopadla ? Nektere symptomy jsou podobne, jako mam ja..... Zejmena divne veci okolo zarazene zpatecky..... Napis.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
aurum

Příspěvek od aurum »

Pajik píše:Jak jsi dopadla ? Nektere symptomy jsou podobne, jako mam ja..... Zejmena divne veci okolo zarazene zpatecky..... Napis.
no me menili brzdovy spinac. Byl spatny. Jeste jsem mela prdlou pruzinu, ale to se netykalo toho razeni, proste vzdycky kdyz jsem dost tocila volantem, tak tam v naprave luplo. A ze tekla nafta, tak vymenili palivovy filtr. Jeste jsem chtela, aby se mrkli na prihrev motoru, jestli tam neni spalena svicka, poe mi prijde, ze to nefunguje. Tak bych mela zavolat, jestli uz to nemaji udelany. Smarta jsem jim tam nechala, ze si ho vezmu, az to bude hotovo. Snad to nebude moc drahe...minule, v kvetnu, kdyz jsem jim ho tam nechavala, tak mi s cenou celkem vyrazili dech. Xlukas mi vlastne rikal, ze mam fakturu nascenovat a pak ji sem hodit, poe se mu to taky zdalo dost. Mozna ze se po ni podivam a ze ji sem jeste dam.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Pěkně rozebraný actuator

nside the Clutch Actuator...

http://www.fq101.co.uk/roadstergearbox_ ... tuator.asp

Obrázek
Obrázek Obrázek
Fireblaid

Příspěvek od Fireblaid »

taky mám podobnej problém..... mě zase občas vyskočí rychlost... konkréstně 1čka... stojim na světlech mám zařazeno.... chci se rozjet auto popojede(jen se pohne) a rychlost vyskočí..... chvilku tam převodovka hledá jedničku a pak už je to OK a můžu frčet..... má někdo zkušenost?
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Fireblaid píše:taky mám podobnej problém..... mě zase občas vyskočí rychlost... konkréstně 1čka... stojim na světlech mám zařazeno.... chci se rozjet auto popojede(jen se pohne) a rychlost vyskočí..... chvilku tam převodovka hledá jedničku a pak už je to OK a můžu frčet..... má někdo zkušenost?
Nech si prohlednout kabelovej svazek od ridici jednotky k motorku, co toci radicim valcem v prevodovce. Muze tam byt uhnily jeden z dratku a pak se motorek toci a "radi" i kdyz by zrovna nemel.

Ten stav co mas se bude postupne zhorsovat. Dojed s tim nekam do servisu, nez to prestane radit uplne.
Fireblaid

Příspěvek od Fireblaid »

nemyslím že by to mohlo být tímto..... naučil sem se to obejít :lol: stává se to jen při zařazení 1čky a prudkém sešlápnutí plynu :!: jinak když se rozjedu pomalu(plynule) tak rychlost nevyskočí..... to si myslim že kablík neudělá. Ale servis vyhledám(akorát nemám teď penízky tak musím počkat) :wink:
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

diagnostika a seřízení spojkÿ by mohlo pomoci

Možná máš jen špaté rameno taky a to není nějáká velká finanční krize
For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Dawe píše:diagnostika a seřízení spojkÿ by mohlo pomoci

Možná máš jen špaté rameno taky a to není nějáká velká finanční krize
Nebo, a to me ted napadlo, tam je potenciometr jako zpetna vazba od zarazene rychlosti. A pokud uz je vosoupanes a blbe meri, tak se zaradi nepresne ta jednicka a ta pak vyskakuje. To by odpovidalo i tomu, ze to dela jen jednicka. Co zpatecka ? Ta je v pohode ? Nejlepsi by bylo zkusit nekde potenciometr z jineho Smarta a bylo by jasno. Takhle to zkousel u me Martinek, kdyz se hledala chyba u me (u me to byl ten dratek).
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

drátek je klasika, V okoli doporucuji chrobáka i kdyz je to na dlouho, ale nakonec se dobere vysledku za prijatelnou cenu
For Two Pasion 07 (Mimi) 1.11.2008 najeto 1750 km
Fireblaid

Příspěvek od Fireblaid »

to já zase když už mám nechat auto opravit tak jedině servis kde se fakt vyznaj..... v práci těch případů "pokus omyl" máme denně spoustu..... Zpátečka drží.... dělá to jen 1čka
Odpovědět