Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Abychom nezůstali zakonzervováni, připojili jsme se k Facebooku, kde nás najdete
TADY!
Po několika letech se k životu vrátila fotogalerie - www.smart-club.cz/galerie/
Můžete tam mrknout na fotky z dávné historie smartování v CZ!
Vážení zájemci o REGISTRACI, upozorňujeme Vás, že z důvodu opakujících se útoků ruského robota
jsme byli nuceni zablokovat registraci s emailovými adresami s příponou COM (včetně gmail.com)
Pokud se chcete registrovat s takovou mailovou adresou, zašlete zprávu na adresu "postmaster@smart-club.cz"!
Při psaní příspěvků, prosím, nepoužívejte citace, pokud reagujete na poslední napsaný příspěvek!
Než založíte nové téma, hledejte, nebo svůj příspěvek napište do již existujícího tématu, které je Vašemu problému nejpodobnější.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nazdárek! Nedělal z vás už někdo přední tlumiče na For Two? Praskla mi pružina, tak jsem ji chtěl vyměnit, ale samozřejmě byl vrchní imbus na tlumiči strřený tak jsem chtěl objednat nový i tlumič a mám takový pocit, že ve předu musí být rozlišený zda levý nebo pravý(kvůli uložení čepů). Při objednávání mi ale řekli, že je jen jeden. Má s tím někdo zkušenost? Díky
Nastříkej na něj WD40 a nech působit několik minut, popřípadě nástřik opakuj a pak zkus povolit. Můžeš zkusit na šroub lehce poklepat kladívkem. Když ani to nepomůže, zkus si vzít na pomoc Sikovky, chy do nich hlavu šroubu a povoluj. Pak už nevím, snad jen nahřát autogenem.
Smartu zdar!!
Na předku i zadku Smártíka se ozývají při jízdě přes větší výmoly celkem slušné rány. Mechanik po kontrole spodku říká, že čepy jsou v pořádku a problém je ve tlumičích, které už mají dost. Takže se chystám do nich zainvestovat a všecky komplet vyměnit. Zajímalo by mě, jestli máte zkušenosti s těmi ruznými značkami, které jde na Smárta nasadit (Sachs, Kayaba, Alko - koukám na eCat, jinde toho asi bude víc), a můžete případně nějaké doporučit. Nejde mi o tunning, takže potřebuju kvalitní díly za rozumné peníze.
Dík
Dík za doporučení. Půjdu nejspíš do těch Sachsů. A rovnou s tím dostane Smartík asi i nové brzdové kotouče Brembo. Maká jako ďas, tak si zaslouží pořádný upgrade.
Kali píše:stavte se...není to až tak velký problém opravit(vyměnit)...
...smůla, dnes mi prdla přední pružina - je to problém jí vyměnit? Nejsem žádný virtuoz, ale dost si toho udělám sám.... např. i takovou zkurveninu, jako je výměna žárovky! Díky za odpověď ..... mimochodem, kde bych Vás v Praze našel??? Ve které čtvrti????
na predni pruzinu musis napred vytahnout tlumic.
tzn. predek dule, vytahnout svetlo, kolo dule, vicko loziska pryc. odsroubovat tlumic v horni misce, odsroubovat sroub, ktery drzi lozisko a taky tlumic.
no a to uz mas prakticky venku. ted jeste sehnat stahovak na pruziny a potom uz je to sranda. v garazi se to zvladnout da.
SMART MC01 0,8 CDI Pure 2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km) http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279SCHVÁLENO !!!