Ďakujem
Výměna oleje
Re: Výměna oleje
Ja už na to ozaj nemám nervy, som z toho smutný
, áno točím do správnej strany, skúšam aj francúzakom a remeňom naraz, je tam obrovská sila a nechce to povoliť. navyše tam je aj zlý prístup od spodu. Asi budem nútený navštíviť servis čomu som sa chcel hlavne vyhnúť....btw meniť olej bez výmeny filtra je moc zlé ?
Ďakujem
Ďakujem
Smart MC01 r.v. 2000 , 0,6t po GO
- Winterwolf
- Site Admin
Menit olej bez filtru je jako vlezt si po sprse do podelanych trenyrek...
Pokud ti to nejde silou je potreba vyvinout silu jeste vetsi i za moznosti rozbiti krytky. Zjisti si kolik stoji krytka nova\vrakovistova a pak to povol jak se driv povolovaliy zapecene filtry, velky plochy stroubovak a kladivo a mlatit po obvodu jako by jsi to chtel roztocit
Pokud ti to nejde silou je potreba vyvinout silu jeste vetsi i za moznosti rozbiti krytky. Zjisti si kolik stoji krytka nova\vrakovistova a pak to povol jak se driv povolovaliy zapecene filtry, velky plochy stroubovak a kladivo a mlatit po obvodu jako by jsi to chtel roztocit
Lukáš
Kruci, to přeci není možný, jak píše Lukáš, je to jenom otázka velikosti síly, jestli to to opravdu nejde, sežeň si jiné poudro, pak to staré provrtej, aby jsi prostrčil nějakou tyčku, nasaď příslušnou páku a v příštím příspěvku ať už píšeš, že je to dole.
Ještě můžeš udělat jednu věc - sundej to celý s tím hliníkovým tělesem a skus to ve svěráku, pokud ještě uvažuješ, že to nechceš zničit.

Ještě můžeš udělat jednu věc - sundej to celý s tím hliníkovým tělesem a skus to ve svěráku, pokud ještě uvažuješ, že to nechceš zničit.
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak 
pri tomto aute zostarnem o 10 rokov a celý zošediviem, ale stojí to za to
Ďakujem všetkým za rady
Smart MC01 r.v. 2000 , 0,6t po GO
-
linkin1
- Bydliště: Nevyplněním profilu, porušujete pravidla Smart Autoclubu. Děkuji za nápravu!
Provedena výměna oleje po vzoru xlukas - naprosto v pohodě. Chtěl jsem "dát" i palivový filtr od Bosche.
A nedal si ho ? Proc to ?
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_

Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_

Re:
Objednal jsi ji tedy? Mám na ni taky zálusk, tak jestli to má vůbec cenuJindřich píše:Já nevím , teď ji objednávám, pak dám vědět, ale za ty peníze by to mohl být hliník (pokud se neodstěhoval do Humpolce ???)
SMART - Fortwo - 99, 00, 01, 01 - 0,6/40kW
Nejen, že jsem ji objednal, ale už je na autě, je červená a žebrováním, je ze specielního plastu, jak píšou nová technologie, co by udělala, pokud bych najel na kamen, to nevím, doufám, že je to vychytaný, velký plus je , že má těsnění a perfektně těsní a zkrátka - na autě je hezká !!??

A proč sis nekoupil žlutou?
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Já jsem také jinou než červenou nenašel a popravdě červená se mi moc nelíbí
Podařilo se někomu najít jiné barvy?
Podařilo se někomu najít jiné barvy?
SMART - Fortwo - 99, 00, 01, 01 - 0,6/40kW
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě jak je to u toho plastu s chlazením oleje
Teoreticky by to mělo hůře odvádět teplo. Teď si nejsem jistý zda motory 61KW už mají olejový chladič, ale Brabus určitě = u benzínu hlavně s vyšším výkonem je nutné podpořit chlazení oleje. U dieselu by mohlo být naopak horší chlazení vítáno, když říkáte, že se hůře zahřívá.
DYKu, nevím, nic zvláštního zatím nepozoruju, ale nebál bych se toho, nějakou tepelnou vodivost, abych to porovnal s plechem, nebo s hliníkem, jsem nenašel, ale je to žebrovaný, nazbývá, než věřit, že to někdo prozkoumal, že se z toho můžou dělat vany motorů, že to ani nemůže být ani nijak křehký.
Jinak na ebay je ještě modrá a černá .
Jinak na ebay je ještě modrá a černá .
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Se 40 a 45 KW bych se toho opravdu nebál.
Konkrétně u mne jsem nejspíše chlazení zvýšil nepatrně tím, že jsem přešel na plechový olejový filtr. Takže vana by to vykompenzovala
Konkrétně u mne jsem nejspíše chlazení zvýšil nepatrně tím, že jsem přešel na plechový olejový filtr. Takže vana by to vykompenzovala