Aditivum do benzínu
- Libor Slivanský
- Kontaktovat uživatele:
Aditivum do benz?nu
Dostal jsem od k?mo?e l?hev aditiva do benz?nu od firmy Wurth, jmenuje se to snad OctanPower, u? z n?zvu je vid?t, ?e to zvy?uje oktanov? ??slo benz?nu. V?m, ?e u? kdysi na tohle t?ma odpov?dal Jirka (DYK), ale nem?te s t?m n?kdo n?hodou n?jakou zku?enost v praxi, ?ed? se to asi v pom?ru 1:60. Chci to vyzkou?et, ale boj?m se, aby to neud?lalo v?c ?kody ne? u?itku. K?mo? to pou??v? pravideln? do Forda Focuse a ??k?, ?e rozd?l je hodn? poznat. Rad?i bych to nejd??v zkusil ve svojem druh?m aut?, ale to je bohu?el diesel, tak nev?m.
-
marcus
aditiva sa bezne pridavaju do benzinu to je vlastne rozdiel ked kupujes OMV shell avanti zaklad je jeden teraz neviem ako sa vola ceska rafinerska ale na slovensku zakladny benzin vyraba Slovnaft od neho kupuju vsetci ci shell omv alebo jet ... kazda spolocnost si prida len aditivum .... len maloktory vyrobca si dovaza svoj benzin ... aditiva ti neuskodia ale ani velmi nepomozu ich ucinok sa prejavi az po niekolko desiatok kilemotrov ak nie stovak ... a to co tvoj kamos preziva sa vola placebo ... Inac aj ja som dnes jedno zazival ked som natankoval
Shell V-power Diesel ci co to bolo hned som mal pocit ze moje auto je schopne vyhrat 24 LeMans ako to urobilo audi r10 tdi
Shell V-power Diesel ci co to bolo hned som mal pocit ze moje auto je schopne vyhrat 24 LeMans ako to urobilo audi r10 tdi
Co se t??e aditiva i ?ehokoliv jin?ho nevim jestli je to dobrej n?pad. tankuji kdy? se to jen d? u shell nebo omv (d??ve aral) benz?n je sice dra??? ale jak se ??k? za kvalitu se plat?. M?lokdy se mi stane ?e naberu benz?n n?kde jinde. Druh? auto mam fabii combi 74KW mam j? 2roky kupovan? funkl n?gl a ode?el motor najeto 35tis km a jedin? co mi ?ekli ?e je to vada benz?nu naposledy jsem tankoval u ESSO na d?lnici hned za P??bram? je to pumpa kde v?ivot? u? nezastavim i kdybych to m?l tla?it a? do Prahy. Ve fin?le h?d?n? se ?koda auto a.s. to bylo forma ?hrady kulance co znamen? platit p?lku co oprava stoj? (auto bylo pouh?ch 14dn? po z?ruce)klasika. Nep?eju to nikomu aby se mu n?co podobn?ho stalo, ale v??i benz?nce u kter? jsem natankoval plnou nen? odvol?n?. Motor je od v?robce dimenzovan? na n?jak? po?et oktan? nemyslim si ?e je dobr? to pokou?et
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
S aditivem do benz?nu krom? Benaditu, kter? jsem musel d?vat je?t? do star?ho auta jako n?hra?ku olova, zku?enost nem?m.
O aditivech do oleje jsem u? leccos ?etl a v podstat? jsou to klumpy, ketr? opravdu ze za??tku pomohou, ale na celkov? ?ivotnosti motoru se podep??ou velmi negativn?.
M?j z?v?r. Kupovat u? kvalitn? v?robky, kter? ??dn? zlep?ovac? p??sady nepot?ebuj?. Co se t?k? benz?nu kupuji jen Shell, do Saxa V-Power, do Smartu V-Power Racing. Jen v p??pad? nouze, tak jednou do roka, d?m jin? palivo, ale jak p??e David, je to sp??e OMW ostatn? benz?ny jsou pro m? ned?v?ryhodn?. Benz?n u Shell je sice dra???, ale spot?eba na n?j je men??, tak?e u? p?i n?jak? ?spo?e paliva 0,3l/100km o proti jin?mu benz?nu, kter? je lacin?j?? o 1,50K? na litru, m? vyjde t?ch 100Km na stejn? pen?ze a jedu "zdrav?".
O aditivech do oleje jsem u? leccos ?etl a v podstat? jsou to klumpy, ketr? opravdu ze za??tku pomohou, ale na celkov? ?ivotnosti motoru se podep??ou velmi negativn?.
M?j z?v?r. Kupovat u? kvalitn? v?robky, kter? ??dn? zlep?ovac? p??sady nepot?ebuj?. Co se t?k? benz?nu kupuji jen Shell, do Saxa V-Power, do Smartu V-Power Racing. Jen v p??pad? nouze, tak jednou do roka, d?m jin? palivo, ale jak p??e David, je to sp??e OMW ostatn? benz?ny jsou pro m? ned?v?ryhodn?. Benz?n u Shell je sice dra???, ale spot?eba na n?j je men??, tak?e u? p?i n?jak? ?spo?e paliva 0,3l/100km o proti jin?mu benz?nu, kter? je lacin?j?? o 1,50K? na litru, m? vyjde t?ch 100Km na stejn? pen?ze a jedu "zdrav?".
-
Garrulus
Mno j? v?m nev?m, ale u n?s je relativn? omezen? v?b?r benz?nek, a tak se d? rozhodovat mezi OMW a m?stn?mi m?stsk?mi pumpami. A kdy? u t?chto "nezna?kov?ch" a dokonce v pr?m?ru o korunu levn?j??ch pump tankuje drtiv? v?t?ina lid?, nemysl?m si, ?e by to byl n?j?kej ?mejd. Pravda, nev?m o kolik by kup??kladu klesla spot?eba p?i bran? od OMW, ale zat?m si nikdo koho zn?m nest??oval. 
- Olii05
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Pokud, ale ?lov?k jezd? m?n? tak je asi lep?? tankovat u shell, nebo benziny, proto?e pro?ly testy kvality. Ano jen shell a benzina!!!
To? v?e co k tomu mohu ??ct.
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` ¤*smart forever*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
-
marcus
- Libor Slivanský
- Kontaktovat uživatele:
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Zp?t k aditiv?m
http://www.petrol.cz/poradna/answer.asp?id=657
Zaj?mav? to za??n? b?t a? od druh? poloviny ?l?nku
http://www.petrol.cz/poradna/answer.asp?id=657
Zaj?mav? to za??n? b?t a? od druh? poloviny ?l?nku
tak tenhle v?po?et je pecka!!!za to bych dal nobelovu cenu(jak se ??k? po bitv? je ka?d? gener?l)a v?po?et k cen? atd. je p?r neslo?it?ch ?kon? kdyby se rad?i n?kdo zab?val t?m jak tomu zabr?nit tak to bych ocenil i dal??ch mnoha set ?idi?? nebo vlastn?k? motorov?ch vozidel tady se dozvim kolik m? to bude st?t, ale jak se dozvim kde netankovat abych se k tomu v?po?tu v?bec nedostal to u? nep???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
- Olii05
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
no mus?? tankovat na benzink?ch s tou pe?et?! Najde? jich docela dost.David0600 píše:
tak tenhle v?po?et je pecka!!!za to bych dal nobelovu cenu(jak se ??k? po bitv? je ka?d? gener?l)a v?po?et k cen? atd. je p?r neslo?it?ch ?kon? kdyby se rad?i n?kdo zab?val t?m jak tomu zabr?nit tak to bych ocenil i dal??ch mnoha set ?idi?? nebo vlastn?k? motorov?ch vozidel tady se dozvim kolik m? to bude st?t, ale jak se dozvim kde netankovat abych se k tomu v?po?tu v?bec nedostal to u? nep???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
M? ten v?po?et moc hlava nebere. Jako ch?pu co t?m cht?l b?sn?k asi ??ci, ale ?spora paliva na lep?? benz?n nen? zase tak markantn?, aby se mi to vr?tilo v n?kladech za benz?n ba je?t? abych na tom vyd?lal. ?sporu shled?v?m sp??e v prodlou?en? ?ivotnosti motoru a syst?m? s t?m spojen?ch ( palivov? ?erpadlo, vst?iky, katalyz?tor ...)