Aditivum do benzínu

Náhradní díly, servisy, kontakty ...
Libor Slivanský
Kontaktovat uživatele:

Aditivum do benz?nu

Příspěvek od Libor Slivanský »

Dostal jsem od k?mo?e l?hev aditiva do benz?nu od firmy Wurth, jmenuje se to snad OctanPower, u? z n?zvu je vid?t, ?e to zvy?uje oktanov? ??slo benz?nu. V?m, ?e u? kdysi na tohle t?ma odpov?dal Jirka (DYK), ale nem?te s t?m n?kdo n?hodou n?jakou zku?enost v praxi, ?ed? se to asi v pom?ru 1:60. Chci to vyzkou?et, ale boj?m se, aby to neud?lalo v?c ?kody ne? u?itku. K?mo? to pou??v? pravideln? do Forda Focuse a ??k?, ?e rozd?l je hodn? poznat. Rad?i bych to nejd??v zkusil ve svojem druh?m aut?, ale to je bohu?el diesel, tak nev?m.
marcus

Příspěvek od marcus »

aditiva sa bezne pridavaju do benzinu to je vlastne rozdiel ked kupujes OMV shell avanti zaklad je jeden teraz neviem ako sa vola ceska rafinerska ale na slovensku zakladny benzin vyraba Slovnaft od neho kupuju vsetci ci shell omv alebo jet ... kazda spolocnost si prida len aditivum .... len maloktory vyrobca si dovaza svoj benzin ... aditiva ti neuskodia ale ani velmi nepomozu ich ucinok sa prejavi az po niekolko desiatok kilemotrov ak nie stovak ... a to co tvoj kamos preziva sa vola placebo ... Inac aj ja som dnes jedno zazival ked som natankoval
Shell V-power Diesel ci co to bolo hned som mal pocit ze moje auto je schopne vyhrat 24 LeMans ako to urobilo audi r10 tdi
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

Co se t??e aditiva i ?ehokoliv jin?ho nevim jestli je to dobrej n?pad. tankuji kdy? se to jen d? u shell nebo omv (d??ve aral) benz?n je sice dra??? ale jak se ??k? za kvalitu se plat?. M?lokdy se mi stane ?e naberu benz?n n?kde jinde. Druh? auto mam fabii combi 74KW mam j? 2roky kupovan? funkl n?gl a ode?el motor najeto 35tis km a jedin? co mi ?ekli ?e je to vada benz?nu naposledy jsem tankoval u ESSO na d?lnici hned za P??bram? je to pumpa kde v?ivot? u? nezastavim i kdybych to m?l tla?it a? do Prahy. Ve fin?le h?d?n? se ?koda auto a.s. to bylo forma ?hrady kulance co znamen? platit p?lku co oprava stoj? (auto bylo pouh?ch 14dn? po z?ruce)klasika. Nep?eju to nikomu aby se mu n?co podobn?ho stalo, ale v??i benz?nce u kter? jsem natankoval plnou nen? odvol?n?. Motor je od v?robce dimenzovan? na n?jak? po?et oktan? nemyslim si ?e je dobr? to pokou?et
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Celou dobu jezd?m na Shell (racing) a dvakr?t OMV, na takov? ty levn? pumpy nem?m po zku?enosti kamar?da odvahu. A na slova mechanik?: Pane, natankoval jste n?jakou levnou sra... taky ne.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

S aditivem do benz?nu krom? Benaditu, kter? jsem musel d?vat je?t? do star?ho auta jako n?hra?ku olova, zku?enost nem?m.
O aditivech do oleje jsem u? leccos ?etl a v podstat? jsou to klumpy, ketr? opravdu ze za??tku pomohou, ale na celkov? ?ivotnosti motoru se podep??ou velmi negativn?.
M?j z?v?r. Kupovat u? kvalitn? v?robky, kter? ??dn? zlep?ovac? p??sady nepot?ebuj?. Co se t?k? benz?nu kupuji jen Shell, do Saxa V-Power, do Smartu V-Power Racing. Jen v p??pad? nouze, tak jednou do roka, d?m jin? palivo, ale jak p??e David, je to sp??e OMW ostatn? benz?ny jsou pro m? ned?v?ryhodn?. Benz?n u Shell je sice dra???, ale spot?eba na n?j je men??, tak?e u? p?i n?jak? ?spo?e paliva 0,3l/100km o proti jin?mu benz?nu, kter? je lacin?j?? o 1,50K? na litru, m? vyjde t?ch 100Km na stejn? pen?ze a jedu "zdrav?".
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Garrulus

Příspěvek od Garrulus »

Mno j? v?m nev?m, ale u n?s je relativn? omezen? v?b?r benz?nek, a tak se d? rozhodovat mezi OMW a m?stn?mi m?stsk?mi pumpami. A kdy? u t?chto "nezna?kov?ch" a dokonce v pr?m?ru o korunu levn?j??ch pump tankuje drtiv? v?t?ina lid?, nemysl?m si, ?e by to byl n?j?kej ?mejd. Pravda, nev?m o kolik by kup??kladu klesla spot?eba p?i bran? od OMW, ale zat?m si nikdo koho zn?m nest??oval. :roll:
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

J? v?m i o n?kolika firemn?ch vozech co si st??ovali...
Olii05
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olii05 »

:? to je v?c n?zoru, tankuji na essu stoj? 26,10K?/l o 300m d?l shell v pr?m?ru o :shock: 2K?/l dra??? a zat?m ??dn? zm?ny na vozidle nepoci?ujeme (mluv?m o pickup ?koda), a to tam jezd?me u? asi 3roky. N?dr? 40l m?me na necel? dva dny, a kdy? to vyn?sob?te tak vyjde docela dobr? suma, kterou lze pokr?t gener?lka motoru.
Pokud, ale ?lov?k jezd? m?n? tak je asi lep?? tankovat u shell, nebo benziny, proto?e pro?ly testy kvality. Ano jen shell a benzina!!!
To? v?e co k tomu mohu ??ct. :wink:
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` ¤*smart forever*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
marcus

Příspěvek od marcus »

neviem ako u vas ale u nas sa robil test benziniek a najlepsie vysla JETka dokonca ta ktora je hned oproti mojej praci ;) inac momentalne skusam tankovat len tie drahsie ako je OMV premium diesel a SHELL Vpower diesel
Libor Slivanský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Slivanský »

J? v?t?inou tankuju u pumpy Makra, jak benz?n do Smarta, tak naftu do Galaxy a nikdy jsem skrz palivo ??dn? probl?m nem?l. A to m?m s tou naftou najeto kolem 50 tis?c km.
Olii05
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olii05 »

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Zp?t k aditiv?m

http://www.petrol.cz/poradna/answer.asp?id=657

Zaj?mav? to za??n? b?t a? od druh? poloviny ?l?nku
Obrázek Obrázek
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

tak tenhle v?po?et je pecka!!!za to bych dal nobelovu cenu(jak se ??k? po bitv? je ka?d? gener?l)a v?po?et k cen? atd. je p?r neslo?it?ch ?kon? kdyby se rad?i n?kdo zab?val t?m jak tomu zabr?nit tak to bych ocenil i dal??ch mnoha set ?idi?? nebo vlastn?k? motorov?ch vozidel tady se dozvim kolik m? to bude st?t, ale jak se dozvim kde netankovat abych se k tomu v?po?tu v?bec nedostal to u? nep???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Olii05
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olii05 »

David0600 píše:

tak tenhle v?po?et je pecka!!!za to bych dal nobelovu cenu(jak se ??k? po bitv? je ka?d? gener?l)a v?po?et k cen? atd. je p?r neslo?it?ch ?kon? kdyby se rad?i n?kdo zab?val t?m jak tomu zabr?nit tak to bych ocenil i dal??ch mnoha set ?idi?? nebo vlastn?k? motorov?ch vozidel tady se dozvim kolik m? to bude st?t, ale jak se dozvim kde netankovat abych se k tomu v?po?tu v?bec nedostal to u? nep???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no mus?? tankovat na benzink?ch s tou pe?et?! Najde? jich docela dost. :wink:
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

M? ten v?po?et moc hlava nebere. Jako ch?pu co t?m cht?l b?sn?k asi ??ci, ale ?spora paliva na lep?? benz?n nen? zase tak markantn?, aby se mi to vr?tilo v n?kladech za benz?n ba je?t? abych na tom vyd?lal. ?sporu shled?v?m sp??e v prodlou?en? ?ivotnosti motoru a syst?m? s t?m spojen?ch ( palivov? ?erpadlo, vst?iky, katalyz?tor ...)
Obrázek Obrázek
Odpovědět